- STIM står i en svært robust posisjon. Derfor er det også riktig for selskapet at vi nå utforsker alternative eierskapsstrukturer, sier Jim-Roger Nordly, CEO og eier av Nordly Holding. Her er han avbildet under Lofotseminaret.

STIM kan få nye eiere

Nordly Holding igangsetter en strategisk gjennomgang av eierskapet i STIM.

Publisert Sist oppdatert

Nordly Holding har startet jobben med å identifisere nye strategiske løsninger på eiersiden i STIM. ABG Sundal Collier er hyret inn for å gjennomføre prosessen, opplyses det i en pressemelding. 

STIM har kontorer i Norge, Chile, UK og Canada. Fjorårets omsetningsrekord på 1,206 milliarder kroner ble passert allerede september i år.

De skriver at selskapet var med og introduserte de første oljebaserte vaksinene, noe som ble løsningen på de voldsomme sykdomsproblemene på 1980-tallet. Fokuset på forbedringer i fiskehelse og biologiske resultater har vært en rød tråd gjennom hele selskapets 35 år lange historie.

De påpeker at underveis har STIM bygget et høykompetent rådgivingsmiljø innen fiskehelse, havmiljø, produksjonsoptimalisering, arealspørsmål og regulatoriske forhold.

- Med økende aktivitet og omsetning år for år, står STIM i en svært robust posisjon. Derfor er det også riktig for selskapet at vi nå utforsker alternative eierskapsstrukturer, sier Jim-Roger Nordly, CEO og eier av Nordly Holding.

Han forventer at eierskapsprosessen vil være konkludert i løpet av første halvår 2024.

- Det blir en spennende prosess, som jeg er trygg på vil ende med en løsning som er til det beste for selskapet. Forutsetningen er selvsagt at vi finner de riktige eierne, som både deler våre verdier og som har den riktige kompetansen til å ta STIM til nye høyder, sier Nordly.