Renate Larsen, administrerende direktør i Norges Sjømatråd. Foto: CF Wesenberg Kolonihaven.

Ny administrerende direktør i Sjømatrådet

Styret i Norges sjømatråd har ansatt Renate Larsen (41) som ny administrerende direktør, opplyser de i en pressemelding fredag. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Jeg er svært tilfreds med at Renate Larsen skal ta over som administrerende direktør i Sjømatrådet. Vi har lett etter den beste kandidaten og det får vi med Larsen. Hun har alle de lederegenskapene som trengs for å lede Sjømatrådet fremover. Larsen evner å få med seg mennesker og skape endring, hun balanserer godt mellom ulike forventningsnivåer og leverer gode resultater, samtidig som hun skaper tillit. Jeg ser frem til å jobbe sammen med Larsen, sier styreleder Marianne E. Johnsen

Hun ønsker samtidig å takke Terje E. Martinussen for hans mangeårige innsats i Sjømatrådet.

- Han har ledet Sjømatrådet med stødig hånd gjennom de siste 10 årene, og fratrer sin stilling ved endt åremål i august, sier hun.

Kvinnelig sjef i sjømatrådet

Renate Larsen er utdannet Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med spesialisering innen strategi, organisasjon og ledelse. Hun har 16 års erfaring fra sjømatnæringen og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Lerøy Aurora (2010). Hun har tidligere vært økonomisjef i samme selskap (2003-2010). Utover dette har Larsen en rekke styreroller, blant annet som styreleder i Hålogaland Teater (2015), styremedlem i Folketrygdefondet (2013) og nestleder i NHO Troms og Svalbard (2012-2016).

- Jeg ser frem til å utvikle organisasjonen videre sammen med eier, sjømatnæringen og dyktige medarbeidere i Sjømatrådet, sier Renate Larsen.

- Selv om det blir vemodig å forlate Lerøy er jeg klar for å ta fatt på en av de mest spennende jobbene i sjømatnæringen fremover, legger hun til.

Kjenner næringen godt

- Styret er glad for å presentere Renate Larsen som ny administrerende direktør i Norges sjømatråd. Larsen kjenner næringen godt og jeg er overbevist om at hennes lederegenskaper og gode bransjeforståelse vil bidra til å styrke Sjømatrådets posisjon fremover, sier nestleder i styret til Sjømatrådet, Sverre Søraa.

Renate Larsen tiltrer stillingen til høsten, kommer det frem.