Adm.dir. Bård Sekkingstad. Foto: Sekkingstad

- Dette er en uønsket situasjon som vil kunne ramme oss

Sekkingstad melder at de er orientert om at deres viktige underleverandør av slakteri- og foredlingstjenester, Norse Production, har mottatt varsel om plassfratredelse i forbindelse med krav om opprettelse av tariffavtale av Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De ansatte hos Norse Production, som er er et NU- selskap som slakter og bearbeider laks og ørret for Sekkingstad AS, ser nå ingen annen mulighet enn å gå til streik. Mekling i Gulating lagmannsrett Bergen torsdag førte ikke frem og streiken er et faktum, ifølge en melding fra Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

Les også: I streik for tariffavtale hos Sekkingstad

- Dette er en uønsket situasjon som vil kunne ramme oss, og vi vurderer alle muligheter for å ivareta forpliktelsene vi har til kunder og leverandører, sier administrerende direktør Bård Sekkingstad i Sekkingstad AS, i en pressemelding.

- Vi gir vår støtte til Norse Production og deres ønske om å forbli en attraktiv arbeidsplass for arbeidstakere bosatt i Polen i kombinasjon med norske ansatte og håper på en snarlig løsning, legger han til.

Fakta om Sekkingstad: 

  • Familieselskapet Sekkingstad AS er blant Norges største eksportører av laks.
  • I fjor omsatte selskapet for mer enn tre milliarder kroner og hadde et overskudd på 68 millioner kroner.
  • Selskapet kjøper laks fra lakseoppdrettere fra Agder i sør til Finnmark i nord. Hovedkontoret er på Skaganeset på Sotra utenfor Bergen.
  • Familien har drevet med handel av fisk siden 1923.