Norteks sin nye akvakultur satsing skal ha base i Bergen og Tor Espen Skoglund skal lede driften. Foto: Therese Soltveit/Kyst.no.
Norteks sin nye akvakultur satsing skal ha base i Bergen og Tor Espen Skoglund skal lede driften. Foto: Therese Soltveit/Kyst.no.

Skal lede Norteks nye akvakultursatsing

Tor Espen Skoglund (42) skal lede Nortek sin akvakultursatsing, og sier til Kyst.no at det skjer veldig mye innen havbruk, og det er derfor kjekt å være med på dansen. 

Publisert

42-åringen fra Os er nyansatt i Nortek-konsernet og har fått ansvar for å opprette en ny og egen akvakultur avdeling i Nortek som skal skilles ut som eget selskap.

Nytt navn

Morselskapet Nortek AS har kontorer på Rud utenfor Oslo, og har i mange år levert løsninger for oppdrettsbransjen i Norge via sitt datterselskap Nortek Data Services AS og den skybaserte løsningen Realfish.

- For å kunne yte bedre service til brukere og kunder vil den delen av virksomheten til Nortek som har vært knyttet til fiskeoppdrett samles i én enhet, og denne enheten flytter til Bergen, sier Skoglund til Kyst.no, og påpeker at den nye enheten har fått navnet Nortek Akvakultur i forbindelse med denne organisasjonsmessige endringen, og som en refleksjon av organisasjonens hovedfokus. 

- Ved å samle virksomheten vil den nye organisasjonen nå være i stand til selv å designe, bygge, drifte og reparere systemer for akvakultur, legger han til. 

Flyttingen til Bergen vil også bidra til at virksomheten vil kunne bli en integrert del av havbruksnæringen på Vestlandet. Nortek akvakultur vil tilby løsninger for miljømålinger – det vil si oksygen, temperatur, salinitet, strømmåling og turbiditet.

Han opplyser også at sensorene som brukes vil kjøpes av morselskapet Nortek, som vil fungere som leverandør til datterselskapet. Morselskapet vil også hjelpe dem med utvikling av nye produkter. De beholder også deres utviklingsavdeling i Oslo med Jardar Maatje som teknisk sjef.

Forsetter med havbruk

Offisielt startet Skoglund i stillingen 20 august, og siden 1. september har 42-åringen jobbet med å opprette nye kontorer i laksehovedstaden Bergen.

I løpet av de neste ukene håper Skoglund å få det meste av det nye teamet på plass.

- Vi mangler noen innen salg og teknisk produksjon, forteller han. 

Er med på dansen

Skoglund sier de nå har planer om å være mer kundeorienterte og skal nå etter hvert ut på norgesturne for å snakke med oppdretterne om hvilke behov og forventninger de har. 

- Samt hva de trenger av målinger og utstyr på merdkanten. 

Skoglund har vært daglig leder for utstyrsleverandøren Aquality i tre år, og sier til Kyst.no at han er glad for å fortsette innen havbruksnæringen, ettersom han trives godt med det. 

- Jeg har lært mye om havbruksnæringen fra tiden i Aquality og det er naturligvis overførbart til det jeg skal jobbe med nå. Jeg skal bruke det gode nettverket jeg har fått i næringen til å utvikle Nortek Akvakultur videre.

Å går fra en tanke til et produkt, mener han ikke vil ta så lang tid, dersom gode ideer dukker opp. 

- Det skjer veldig mye innen havbruk, det er derfor kjekt å være med på den dansen og utviklingen. Vi har jo store ressurser tilgjengelig for utvikling av nye produkter, så dette blir veldig spennende fremover, legger han til. 

I dag betjener selskapet brukere ved over 300 oppdrettsanlegg i Norge.

Målet til selskapet er at Nortek akvakultur skal være på plass med produksjon og support i Bergen fra januar 2019.