Börkur Arnason i Nova Sea.

Nova Sea fortsetter samarbeidet med Samey Robotics

Samey Robotics skal levere palleteringsanlegget til det nye lakseslakteriet til Nova Sea på Lovund. Løsningen er for stabling av isoporkasser på paller, fra både filetlinja og for helfisk.

Publisert

Anlegget vil kunne palletere og stable opp til 55 kasser per minutt. Kontrakten har en verdi på rundt 30 millioner norske kroner.

De første robotene fra Samey Robotics ble installert allerede tilbake i 2008 i det eksisterende slakteriet hos Nova Sea. Nå er Nova Sea klare for å innstallere en ny generasjon palleteringsanlegg i det nye slakteriet, som skal stå ferdig i 2026.

- Vi har valgt å gå videre med Samey Robotics sin palleteringsløsning for den nye fabrikken.

Innmating og orientering

Roy Arne Sørvik i Samey Robotics.

Selvfølgelig mye på grunn av de tekniske løsningene de kan tilby, men at Samey nå satser på oppbygging av salg og service lokalt i Norge, var en del av avgjørelsen når valget falt på Samey Robotics, sier Börkur Arnason, fabrikksjef for slakteriet hos Nova Sea. Han tilføyer:

- Vi har vært veldig fornøyd med det lange samarbeidet vi har hatt med Samey Robotics så langt, og vi ser frem til fortsettelsen.

Ansvarlig for Samey Robotics i Norge, Roy Arne Sørvik forteller at løsningen for den nye fabrikken består av 5 palleteringsroboter og en egen robot for innmating og orientering av tomme paller inn til systemet. Anlegget vil også være tett integrert med fabrikkens produksjonssystem, for en best mulig utnyttelse og distribusjon av kasser inn til palleteringen.

Samey Robotics er opprinnelig et Islandsk selskap med salg og servicekontor på Averøya ved Kristiansund. Samey ble startet allerede i 1989, og har i dag totalt 40 ansatte og har 5 ansatte i Norge. Over 80 av våre palleteringsroboter er levert i Norge over de siste 20 årene, og de fleste er fortsatt i bruk. Kjernevirksomhet i Samey Robotics er robotløsninger for fiskeindustrien og de tilbyr løsninger som palletering, de-palletering, og lokkpålegging.