Styreleder Kjartan Karlsen forteller at Mats Nygaard Johnsen tar over som leder i NSK Ship Design, samtidig som han fortsetter som leder i NSK Shipping. Foto Deadline Media.

- Eksponerte anlegg gir mange muligheter

NSK Ship Design, som designet Havfarmen, omorganiserer i ledelsen og satser offensivt. - Utviklingen innenfor oppdrettsbransjen, med større og eksponerte oppdrettsanlegg, gir mange muligheter, sier ny administrerende direktør. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet som designet havfarmen “Jostein Albert”, også kjent som verdens største stålkonstruksjon til havs, har opplevd eventyrlig vekst. Nå rigger NSK Ship Design og NSK Shipping seg for fremtiden: Mats Nygaard Johnsen overtar som administrerende direktør i begge selskapene. Eier Kjartan Karlsen fortsetter som forretningsutvikler og styreleder.

Nylig vant NSK Ship design tredjeplass i gasellebedrifter fra region Nord for 2020, og selskapet vant i 2019 den prestisjefulle «Vekst i nord»-prisen. Store prosjekter som Nordlaks-havfarmen “Jostein Albert” har vært med på å utvikle selskapet, og flere oppdrag er både under arbeid og på vei inn. Med all denne suksessen så kan man spørre seg – hvorfor bytte ledelse? 

- Med denne utviklinga har behovet for daglig ledelse blitt større. Vi er flere medarbeidere, flere prosesser og mer kapasitet. I tillegg har vi en tydelig ambisjon om å vokse ytterligere internasjonalt. Hvis jeg skal sitte med ledelsen alene, blir jeg en bremsekloss, forklarer styreleder Kjartan Karlsen i en pressemelding. 

- Valget som ny administrerende direktør falt naturlig på Mats Nygaard Johnsen, som de siste årene har utviklet NSK Shipping som daglig leder, fortsetter han.

Ser frem til mer samarbeid

Den nye administrerende direktøren ser frem til utfordringen: 

- Jeg har siden 2017 jobbet tett på NSK Ship design, gjennom min rolle som daglig leder i NSK Shipping. At jeg nå skal få lov å være med å forme dette sammen med hele den dyktige gjengen i også NSK Ship Design, er en oppgave jeg ydmykt ser frem til, sier Mats Nygaard Johnsen.

Han utdyper at kompetansen som de ansatte i NSK besitter er helt unik:

- Utviklingen innenfor oppdrettsbransjen, med større og eksponerte oppdrettsanlegg, gir mange muligheter – både innenfor selve havbruksanleggene og på båtsiden. Her har vi i NSK over år utviklet en kompetanse som vi fremover i enda større grad skal presentere for aktørene i markedet.

Selskapet opplever tross pandemi en sterk pågang av nye oppdrag. Dette både innenfor skipsdesign og akvakultur. Nå skal de ble enda mer offensive og ansetter derfor flere personer i nøkkelstillinger. 

- Akkurat nå søker NSK Ship Design etter ny markedsdirektør og NSK Shipping søker operativ driftssjef. I tillegg vil vi innen kort tid komme med utlysninger etter flere ingeniører/prosjektledere, forteller Mats Nygaard Johnsen

Skal utnytte synergiene.

Selskapene har til nå vært styrt hver for seg. Med den nye organiseringen vil Nygaard Johnsen ha den øverste ansvaret i begge selskapene og han ser for seg ei spennende fremtid:

- Vi skal jobbe med synergiene av å ha et rederi og skipskonsulenter under samme paraply. I tillegg skal vi være mer offensiv og synlig i kommunikasjonen vår mot nye kunder, forteller han engasjert.