Roald Dolmen blir leder for strategi og forretningsutvikling i det midtnorske havbruksselskapet NTS ASA. Foto: Torkil Marsdal Hanssen

Roald Dolmen begynner i NTS ASA

Roald Dolmen blir leder for strategi og forretningsutvikling i NTS ASA fra nyåret. Dolmen vil ha hovedfokus på havbruk og nye forretningsområder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Denne uken blir det klart at NTS ASA styrker konsernledelsen. Ved nyttår tiltrer Roald Dolmen den nyopprettede stillingen som leder for strategi og forretningsutvikling.

– Styrkingen av konsernledelsen er en naturlig følge av en betydelig utvidelse av virksomheten gjennom oppkjøpet av Midt-Norsk Havbruk AS (MNH) og erklæringen av opsjonen i Fiskeldi Austfjarda hf på Island, sier adm.dir. Harry Bøe i en pressemelding.

Styrker havbrukskompetansen

NTS-gruppen har tatt steget fra å være en stor tjenesteleverandør til havbruksnæringen til å bli et helintegrert havbrukskonsern. I 3. kvartal i år økte konsernet sine inntekter fra 131,1 millioner kroner i 2016 til 387 millioner kroner. Driftsresultatet økte samtidig med 112,8 millioner kroner, til 166,9 millioner.

– Havbruksvirksomheten leverer svært gode resultater, og vil være svært viktig for NTS ASA også framover. Derfor styrker vi nå kompetansen og kapasiteten på dette området i konsernledelsen. Jeg er glad for at Dolmen, med sin bakgrunn og erfaring, har takket ja til å bli en del av vårt strategiske lederteam, sier Bøe.

Erfaring og kompetanse

Roald Dolmen har lang erfaring fra havbruksnæringen. 53-åringen fra Nærøy i Nord-Trøndelag startet karrieren i 1983 i det familieeide oppdrettsselskapet Damfisk, som senere ble en del av MNH. Dolmen har vært både daglig leder og produksjonsleder i Midt-Norsk Havbruk AS, hvor han de siste årene har hatt stillingen som prosjektleder med ansvar for selskapets satsing på Island og bygging av nytt settefiskanlegg på Osan i Nærøy.

– Dette blir en ny epoke. Jeg har jobbet med havbruk i hele mitt liv, men skal nå jobbe med å videreutvikle et helintegrert havbrukskonsern med vekstambisjoner. Det er en spennende oppgave jeg ser fram til å ta fatt på, uttaler Dolmen i meldingen.

Etter at NTS kjøpte opp MNH, er Roald Dolmen i dag blant de største aksjeeierne i NTS ASA. Gjennom Rodo Invest AS kontrollerer han 8,11 prosent av aksjene.

Den nylig offentliggjorte børsrapporten fra NTS ASA viser at det i 3. kvartal i år ble slaktet 3.717 tonn laks (sløyd vekt) med en gjennomsnittlig margin på 26,18 kroner per kilo. Det gjør MNH til et av landets mest lønnsomme havbruksselskaper.