Forsvarsminister Bjørn Arild Gram hadde NTS aksjer på samme tidspunkt som han var statsråd.

Hadde NTS-aksjer som statsråd

Da Bjørn Arild Gram (Sp) ble statsråd, eide han aksjer i Telenor og NTS. Det tok fire måneder før aksjene i NTS ble solgt.

Publisert Sist oppdatert

Da Senterpartiet-politiker Bjørn Arild Gram ble utnevnt til kommunal- og distriktsminister høsten 2021, ble det gjort en gjennomgang av hans eierinteresser.

Ifølge TV2 eide Gram aksjer i to selskap: Telenor og NTS. Etter gjennomgangen i Kommunaldepartementet besluttet Gram å selge aksjene i Telenor for 163.800 kroner.

Aksjene i NTS ble han imidlertid sittende med i fire måneder som statsråd. Gram satt igjen med 85 000 kroner da han solgte aksjene sine. På dette tidspunktet hadde Salmar kjøpt opp NTS. 

- Ikke i strid med reglementet

Forsvarsdepartementet, der Gram i dag er statsråd, sier til TV 2 at Gram ikke satt på innsideinformasjon på salgstidspunktet i februar.

Gram understreker at det ikke er i strid med reglementet å eie aksjer som statsråd, men at det er høy bevissthet rundt dette nå.

- Jeg synes derfor det er greit at jeg tidlig etter at jeg ble statsråd solgte meg ut av disse to børsnoterte selskapene, og således ikke har habilitetshensyn å ivareta i forhold til et slikt eierskap, sier han til TV2.

Statsråder, stortingsrepresentanter og partitopper har vært i hardt vær denne sommeren. I juni tok kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) sterk selvkritikk for at hun hadde gitt sin venn og advokat Frode Elgesem et styreverv. Kun noen dager senere trakk Anette Trettebergstuen (Ap) seg som Kultur- og likestillingsminister. Under en måned senere kom nyheten om at forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten-Moe hadde kjøpt aksjer i Kongsberg Gruppen og Yara. I tillegg er Bjørnar Moxnes ferdig som leder i Rødt etter den politiske solbrille-skandalen som rystet partiet.