Patentert og skalerbar hydrolyseteknologi montert i flyttbare containere.

Henter kapital for å starte kommersiell produksjon

Nuas Technology har utviklet en ny hydrolyseteknologi for produksjon av protein, bein og olje fra restråstoff.

Et pilotanlegg i industriell skala, som er bygget og testet i samarbeid med Innovasjon Norge og flere forskningsprosjekter, er nå klar for kommersiell produksjon. 

- Nuas Technology vil nå hente kapital for å starte en kommersiell produksjon og styrke organisasjonen. Som et ledd i dette er vi svært glad for å kunne annonsere at Hallgeir Sterten har takket ja til å tiltre som styremedlem i Nuas Technology, skriver selskapet i en pressemelding.

Hallgeir Sterten ble uteksaminert ved NMBU i 1983, tok doktorgrad innen husdyreernæring ved samme universitet – og har til sammen mer enn 40 års erfaring innen forskning og produktutvikling på dyrefôr og fôrråvarer. I 30 av disse årene var han ansatt i Felleskjøpet Fôrutvikling AS med ansvar for FoU på fôrråvarer og fôrsammensetning til gris, hund og katt. For tiden er han ansatt som Direktør Forskning og Utvikling i Rimfrost AS. 

To lokaliteter

Nuas Technology har allerede fått godkjent 2 produksjonssteder, på Senja og på Kvithylla i Rissa, og jobber nå med flere lokaliteter for bærekraftig bruk av restråstoff fra matproduksjon. Produkter fra produksjonen vil være verdifulle ingredienser til både fôrproduksjon, petfood og til humant konsum.

Nuas Technology søker nå investorer og samarbeidspartnere til den planlagte satsningen Bruk Fisken, som vil prosessere ferskt restråstoff fra fiskeri -og havbruksindustrien.

Vikingbase i Rissa er en av Nuas Technology sine godkjente lokaliteter.