Ny leverandør av oksygeneringsløsninger i Norge

Publisert Sist oppdatert

Det chilenske selskapet OXZO kunngjorde nylig åpningenen av sitt første kommersielle kontor på Sunndalsøra, som vil bli ledet av Svein Arve Tronsgård som Business Development Director. Tronsgård har mer enn tiårs erfaring i havbruksnæringen.

Blant OXZOs mest fremtredende produkter er Oxymar®-systemene. Oxymar®-systemet er et helt autonomt, patentert in-situ produksjonssystem som produserer luft og oksygen i henhold til oppdretternes behov og krav. Systemet kan administreres gjennom en online forbindelse, noe som gjør det mulig å overvåke alle miljø- og driftsparametere når som helst og hvor som helst.

Produksjonskapasiteten til Oxymar®-systemene tar vare på hele anlegg med stor biomasse, men også anlegg som opplever dropp i oksygennivå.

Oxymar®-systemet har flere oksygenleveringslinjer, noe som gjør det mulig å overvåke og kontrollere hver merd uavhengig, og dermed møte de spesifikke behovene til hver enkelt av dem.

Oxymar® systemer har produksjonskapasitet på 340, 450 og 600 KgO2 / pr time.

Oxymovil og Oxymovil Plus er mobile og modulære enheter med kapasitet fra 70 til 150 KgO2/t. Disse systemene er enkle å transportere, robuste og pålitelige, noe som tillater bruk på servicebåter, fôrflåter, brønnbåter og anlegg på land. 

Både Oxymovil og Oxymovil Plus kan fjernstyres, og samtidig er de programmert til å registrere driftsinformasjon hver dag, minutt for minutt og lagre den på serveren vår, skaffe informasjon om oksygenstrøm, oppløst oksygennivå, driftstrykk, etc. 

Oxyview-overvåkingsenheten består av et system av elementer og tjenester som gir mulighet for å ha en konstant overvåking av oppførselen til målepunktene, både lokalt og fra nettet, slik at du kan være klar over hva det skjer på hvert målepunkt minutt for minutt.

Oxyview – miljøovervåkning, gjør det mulig å overvåke 4 variabler i fra hver sensor, oppløst oksygen (mg / l), oksygenmetning (%), temperatur (° C) og  salinitet. Hver Oxyview-enhet kan håndtere flere sett med optiske sensorer, som kan plassers i flere merder og / eller dybder, og kommunisere med enheten via et RF-signal.

For mer informasjon, ta kontakt med Svein Arve Tronsgård svein.arve.tronsgard@oxzo.no

Om OXZO

OXZO er et datterselskap av Fiordo Austral holding og har levert teknologiske løsninger i mer enn 10 år med fokus på å gi produktive forbedringer i oppdrettsanlegg i Los Lagos- og Aysén- og Magallanes-regionene, samt andre land som Canada, Norge og New Zealand.