Hans Petter Selstad, administrerende direktør. Foto: Selstad.
Hans Petter Selstad, administrerende direktør. Foto: Selstad.

Åpner miljøvennlig servicehall verdt 50 millioner

Utstyrsleverandøren Selstad arrangerer fredag åpningsfest for deres nyeste investering, som skal være mer miljøvennlig og gi selskapet økt kapasitet for å drive større reparasjoner og inspeksjoner.

Publisert

Hovedkontoret og anlegget er lokalisert i havnen i fiskeribyen Måløy, hvor selskapet førstkommende fredag vil gi kunder og inviterte en omvisning på den nye servicehallen.

Trollebø. Foto: Selstad.
Trollebø. Foto: Selstad.

Hallen har en prislapp på rundt 50 millioner kroner, og har som formål å vaske, reparere/bøte, sertifisere, inspisere og eventuell gi ny impregnering til oppdrettsposene de produserer.

- Vi vil arrangere en markering sammen med presse og inviterte gjester, der vi offisielt åpner vår nye servicestasjon og vårt nye system, opplyser administrerende direktør Hans Petter Selstad til kyst.no.

- Nye krav 

Servicearbeid på fiskeri- og oppdrettprodukt er en prosess Selstad har gjort lenge, men med det nye moderne, større og tyngre utstyret krever det mer plass til inspisering og reparasjoner.

- Vi valgte å investere i ny servicehall fordi vi vil møte de nye kravene som er blitt satt, det gir oss også økt kapasitet for å vaske og reparere oppdrettsposene innendørs, forklarer han.

Les også: Selstad fikk smake Tors hammer

Videre påpeker han at etter det han kjenner til er de det eneste selskapet som gjør dette arbeidet innendørs. Investeringen gjør også at selskapet kan operere mer miljøvennlig.

Bøting av nøter. Foto: Selstad.
Bøting av nøter. Foto: Selstad.

- Vi har satt inn mye ny teknologi i hallen, blant annet et nyutviklet system for rensing av prosessvann, forklarer Selstad.

Den offisielle åpningen blir med 160 inviterte gjester, der selskapet vil klippe snoren på nybyggget og gi en omvisning av det 3000 kvadratmeter store bygget, og det hele blir avsluttet med en festmiddag.

Direktøren opplyser at regnskapstallene for i fjor er fremdeles ikke offisielle, men blir lansert i løpet av denne måneden.

Nøyaktig hvilke planer Selstad har videre, når det gjelder investeringer vil han ikke si så mye om, annet enn at selskapet har flere investeringer de vil gjøre de neste årene.

Åpen dag

Selskapet har også valgt å ha åpen dag der alle som ønsker kan komme på besøk, på lørdag fra klokken 11.00 til 13.00.

  • Selstads hovedkontor og -anlegg ligger i Måløy, og har 12 avdelinger og datterselskaper i Norge og Danmark.
  • For å kunne tilby optimale produkter og tjenester har de også tilknyttede selskaper i Sør-Afrika, Island og Grønland, og samarbeidspartnere i Russland, India, Frankrike, Holland og Skottland.
  • Selskapet er en internasjonal leverandør av kompetanse og utstyr til maritime næringer, og har hatt over 60 års drift.
  • Forretningsområdene er oppdretts-utstyr, fiskeredskaper, tauproduksjon, sikkerhetsutstyr og utstyr til industri og offshore.