Hermann Peter Schips fra Kelpinor forteller om selskapet under samlingen i Stavanger.

Disse fem er videre i Ocean of Opportunities

Nå er det bestemt hvilke fem selskaper som går videre i vekstprogrammet Ocean of Opportunities, samt hvilke mentorer de får med seg på laget.

Publisert

Stiim Aqua Clusters vekstprogram for bedrifter innen havbruksnæringen, Ocean of Opportunities gikk nylig av stabelen med kick-off samling i Stavanger.

Det var 15 selskaper som hadde kvalifisert seg til deltakelse, og nå har juryen valgt ut fem selskaper som får delta i programmet det neste halve året.

Skreddersydd program

Kari-Elin Korsnes Hildre i Inseanergy under samlingen i Stavanger.

Kirsti K. Sømme, kommunikasjons- og arrangementsansvarlig i Stiim Aqua Cluster sier til Kyst.no at for å gi selskapene best mulig oppfølging, får hvert av dem to dedikerte mentorer som har kompetanse innenfor ulike områder.

- I tiden frem mot avsluttende samling i august vil de fem selskapene få et program som er skreddersydd etter deres behov, med både individuelle samtaler med mentorene og 2-3 dagssamlinger. Vekstprogrammet Ocean of Opportunities skal være en bidragsyter og døråpner til potensielle kunder, investorer og store industriaktører i næringen, poengterer hun.

Det var representanter for programpartnerne Sparebanken Vest, Nutreco, AKVA group, DSD, Thommessen, Bremnes Seashore og Cargill sammen med de ti mentorene i vekstprogrammet som ga sine stemmer til de selskapene de ønsket å ha med videre i programmet.

De fem selskapene som gikk videre, samt mentorene som skal følge dem opp, er som følger:

  • Urchinomics – Geir Magne Knutsen og Erik Tveteraas
  • Sensor Globe – Aino Olaisen og Atle Eide
  • Harbor – Knut Molaug og Magnus Devold
  • Inseanergy – Vibecke Bondø og Endre Sæter
  • Kelpinor – Erlend Sødal og Aino Olaisen

- Det er spennende og gøy at det er stor bredde i selskapene som ble stemt videre – fra nye lavtrofiske arter som kråkeboller og tare, til ny teknologi for å forebygge lus, grønn energi, og sensorikk for bedre fiskevelferd, sier Sømme.

Mia Guttorm Moseng, daglig leder i selskapet Sensor Globe har tidligere uttalt til Kyst.no at det er et skikkelig proft arrangement Stiim Aqua Cluster har satt sammen.

- De har klart å samle velkjente og dedikerte mentorer, og definitivt noen av norges mest spennende scale-up selskaper, påpekte hun.