Hermann Peter Schips fra Kelpinor forteller om selskapet under samlingen i Stavanger.
Hermann Peter Schips fra Kelpinor forteller om selskapet under samlingen i Stavanger.

Disse fem er videre i Ocean of Opportunities

Nå er det bestemt hvilke fem selskaper som går videre i vekstprogrammet Ocean of Opportunities, samt hvilke mentorer de får med seg på laget.

Stiim Aqua Clusters vekstprogram for bedrifter innen havbruksnæringen, Ocean of Opportunities gikk nylig av stabelen med kick-off samling i Stavanger.

Det var 15 selskaper som hadde kvalifisert seg til deltakelse, og nå har juryen valgt ut fem selskaper som får delta i programmet det neste halve året.

Skreddersydd program

Kari-Elin Korsnes Hildre i Inseanergy under samlingen i Stavanger.
Kari-Elin Korsnes Hildre i Inseanergy under samlingen i Stavanger.

Kirsti K. Sømme, kommunikasjons- og arrangementsansvarlig i Stiim Aqua Cluster sier til Kyst.no at for å gi selskapene best mulig oppfølging, får hvert av dem to dedikerte mentorer som har kompetanse innenfor ulike områder.

- I tiden frem mot avsluttende samling i august vil de fem selskapene få et program som er skreddersydd etter deres behov, med både individuelle samtaler med mentorene og 2-3 dagssamlinger. Vekstprogrammet Ocean of Opportunities skal være en bidragsyter og døråpner til potensielle kunder, investorer og store industriaktører i næringen, poengterer hun.

Det var representanter for programpartnerne Sparebanken Vest, Nutreco, AKVA group, DSD, Thommessen, Bremnes Seashore og Cargill sammen med de ti mentorene i vekstprogrammet som ga sine stemmer til de selskapene de ønsket å ha med videre i programmet.

De fem selskapene som gikk videre, samt mentorene som skal følge dem opp, er som følger:

  • Urchinomics – Geir Magne Knutsen og Erik Tveteraas
  • Sensor Globe – Aino Olaisen og Atle Eide
  • Harbor – Knut Molaug og Magnus Devold
  • Inseanergy – Vibecke Bondø og Endre Sæter
  • Kelpinor – Erlend Sødal og Aino Olaisen

- Det er spennende og gøy at det er stor bredde i selskapene som ble stemt videre – fra nye lavtrofiske arter som kråkeboller og tare, til ny teknologi for å forebygge lus, grønn energi, og sensorikk for bedre fiskevelferd, sier Sømme.

Mia Guttorm Moseng, daglig leder i selskapet Sensor Globe har tidligere uttalt til Kyst.no at det er et skikkelig proft arrangement Stiim Aqua Cluster har satt sammen.

- De har klart å samle velkjente og dedikerte mentorer, og definitivt noen av norges mest spennende scale-up selskaper, påpekte hun.