Skjermdump fra Ocean of opportunities video.

Vil ha flere innovative bedrifter fra havbruksnæringen

Ocean of opportunities er nå på jakt etter flere nytenkende bedrifter i havbruksnæringen, og sier de gleder seg til å starte opp med et nytt kull.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er klart for en ny runde for vekstprogrammet Ocean of Opportunities som gir vekstbedrifter i havbruksnæringen tilgang til kunder, investorer og de store industriaktørene i næringen.

Nå er det klart for ny søknadsrunde og prosjektleder Andreas Heskestad er klar for å ta i mot nye, innovative bedrifter.

Heskestad sier til Kyst.no at han nå gleder seg til å starte opp med et nytt kull.

- Det er spesielt kjekt denne runden fordi vi har sett at dette er et program som fungerer. Tilbakemeldingene fra de første bedriftene er veldig gode og det blir særlig pekt på den unike tilgangen man får til de store industriaktørene samt det nettverket man utvikler i løpet av perioden, forteller han. 

- Sikrer kapital

Andreas Heskestad, prosjektleder av Ocean of Opportunities. Foto: Greater Stavanger.

I løpet av forrige program ble det også klart at flere av selskapene som deltok allerede i programperioden sikret seg investorer, noe som gir dem tilgang til kapital for videre vekst.

FishGLOBE er et av selskapene fra fjorårets kull og har hatt stor nytte av programmet.  

Daglig leder Tor Hellestø forteller til Kyst.no at både programmet som helhet og enkeltpersoner som har drevet programmet har bidratt til at de har fått en meget positiv utvikling i selskapet det siste året.

Ocean of opportunities

  • Stavanger kommune, Validé og Greater Stavanger har gått sammen for å legge til rette for innovasjon i havbruksnæringen gjennom vekstprogrammet Ocean of Opportunities. 
  • Programmet gir en unik mulighet til å få tilgang til kunder, investorer og de store industriaktørene i næringen. Det består av ti samlinger fordelt over en periode på seks måneder.
  • Programmet avsluttes med lukket investorpresentasjon hvor bedriftene får møte de tyngste investormiljøene innen havbruksnæringen nasjonalt og internasjonalt.
  • Det er gratis å delta på for bedriftene, og Stavanger kommune støtter programmet via sitt vekstfond.
  • De neste samlingene i programmet er Salg og Markedsføring (25 mai) og Aqua Vision (12.-13. juni).

- I programperioden har selskapet gått fra å være en gründerbedrift til å signere første kontakt på leveranse av et fullskala, lukket postsmolt-anlegg. Videre har vi fått tilgang på en mentor som har bidratt i forhandlinger med kunde, leverandører og ikke minst hjelp i forbindelse med tilførsel av ny kapital fra en ekstern investor som har sikret finansiering av anlegget.

Han forteller at programmet også har bidratt til å bygge nye strategisk viktige relasjoner for FishGLOBE.

Ti samlinger totalt

Selskapene som kvalifiserer seg for deltakelse får nemlig en god tilgang på kunder, investorer og de store industriaktørene i bransjen.

Programmet består av ti samlinger fordelt over en periode på seks måneder og har blant annet støtte fra Stavanger kommune sitt vekstfond. Det hele avsluttes med lukket presentasjon hvor bedriftene får møte de tyngste investormiljøene innen havbruksnæringen nasjonalt og internasjonalt.

Vekstprogrammet er et samarbeid mellom Greater Stavanger, Blue Planet, Skretting, Validé, Egersund Net, Akva Group, Bremnes Seashore, Grieg Seafood, SR-Bank, Stavanger kommune, Universitetet i Stavanger, PwC, Hey Ho Let´s Go, og Håmsø patentbyrå.