Helene Øyangen Lindberg i Sintef Manufacturing forsker på sirkulære strategier for produkter, materialer og forretningsmodeller, med spesiell fokus på bærekraft i vareproduksjon knyttet til bruk av resirkulert plast i flere bransjer.

Går fra Sintef til FoU-leder i Oceanize

Helene Øyangen Lindberg skal lede FoU-arbeidet i Oceanize når hun i august returnerer fra to års forskning i Sintef.

I snart to år har Helene Øyangen Lindberg vært forsker i et av Europas største forskningsinstitutt. I Sintef Manufacturing har hun jobbet med sirkulære strategier for produkter, materialer og forretningsmodeller. Spesielt har hun fokusert på bærekraft i vareproduksjon hovedsakelig knyttet til bruk av resirkulert plast i flere bransjer.

Savner industriell action

Nå tar hun ny kunnskap og erfaringer med seg tilbake til Oceanize, hvor hun fra 1. august vil lede det omfattende FoU-arbeidet i gjenvinningskonsernet.

– Jeg gleder meg veldig til å gjøre sirkulærøkonomi i praksis igjen. Jeg må innrømme at jeg har savnet industrien, det er jo der sirkulærøkonomien faktisk skjer, sier Øyangen Lindberg i en pressemelding.

Omfattende FoU-portefølje

Helene Øyangen Lindberg er utdannet innen industriell design og har mastergrad i maskin og produktutvikling fra NMBU – Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Hun ble rekruttert til Oceanize som trainee og kjenner både konsernet og verdikjeden for resirkulert plast svært godt.

– I løpet av de to årene jeg har vært i Sintef, har det skjedd svært mye både i Oceanize-konsernet og i den norske verdikjeden. Oceanize har en betydelig FoU-portefølje som jeg også har hatt berøring med gjennom tiden i Sintef. I august går jeg rett inn i denne porteføljen som også består av flere prosjekter jeg har vært med på å starte opp, forteller Øyangen Lindberg.

Oceanize i Trondheim

Den påtroppende FoU-lederen vil ytterligere forsterke Oceanizes allerede tette samarbeid med ledende kunnskapsmiljøer. Fra 1. august inntar Helene Øyangen Lindberg det nye kontoret til Oceanize i Trondheim.

– Mens det forrige gang ble mange reiser ut til Oceanizes mange forsknings- og samarbeidspartnerne, blir det denne gangen å reise til Oceanize sitt hovedkontor i Nærøysund. Det blir spennende, og jeg gleder meg til å møte en langt større organisasjon enn den jeg forlot, sier Øyangen Lindberg.