Per Sandberg. Foto: Stortinget

Sandberg åpner ikke for permitterings-løsning

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) åpner ikke for å endre reglene som fører til at hundrevis av ansatte på lakseslakteri blir permittert hvert år, skriver BLV.no  

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Et regjeringsoppnevnt utvalg anbefalte for to år siden fiskeriministeren å myke opp reglene, men daværende fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) sa nei. Det ser ut til at den nye fiskeriministeren, Per Sandberg, følger samme linje.

– Jeg har registrert at flere har ytret ønske om et mer fleksibelt system for avgrensning av lakseoppdretternes produksjonskapasitet. Spørsmål om økt fleksibilitet har vært utredet tidligere, og i 2014 bestemte regjeringen seg for å ikke gå videre med en justering. Dette er en tilbakevendende diskusjon, som pleier å komme på denne tiden av året, sier Sandberg til BLV.no.

– Jeg har forståelse for at det er vanskelig å måtte permittere ansatte. I en tid der det er viktig å skape nye arbeidsplasser har regjeringen foreslått at oppdrettere skal få tilgang til å øke sin kapasitet. Gjennom Havbruksmeldingen har vi foreslått et nytt system for vekst, og på kort sikt har vi tilbudt oppdrettere en vekst på fem prosent mot strenge miljøkrav, påpeker fiskeriminister Per Sandberg overfor Bladet Vesterålen.