I følge Aftenposten trekker fiskeriminister Per Sandberg seg mandag. Foto: Therese Soltveit.

Per Sandberg trekker seg i dag - Nesvik blir ny fiskeriminister

Aftenposten hevder å  ha sikre kilder på at Per Sandberg går av som fiskeriminister i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Per Sandberg trekker seg mandag som fiskeriminister. Det melder Aftenposten, som hevder å ha sikre kilder. Det er også gjort kjent at han trekker seg som nestleder i FRP.

Harald Tom Nesvik blir ny fiskeriminister når Per Sandberg går av under ekstraordinært statsråd mandag , ifølge VG. Nesvik er samfunnskontakt hos brønnbåtselskapet Sølvtrans.

Senere i dag skal statsminister Erna Solberg etter planen svare på en rekke spørsmål som stortingsrepresentanter har stilt rundt Per Sandbergs Iran-reise med sin iransk-fødte kjæreste.

Fiskeriministerens mobiltelefon skal ifølge flere eksperter med all sannsynlighet være hacket etter at han tok med jobbtelefonen på en feriereise til Iran i juli. 

Harald T. Nesvik, samfunnskontakt i Sølvtrans er hevdet skal bli ny fiskeriminister. Foto: Sølvtrans.

Sandberg har også innrømmet at han brøt regelverket, både da han tok med telefonen til Iran og på en jobbreise til Kina i mai. 

– På reisen til Kina 20. - 28. mai 2018 medbragte jeg også min tjenestetelefon, noe som er i strid med gjeldende retningslinjer i departmentet. Dette var feil. Jeg fulgte heller ikke rutinen for varsling av medbrakgt tjenestetelefon til eget departement, sier Sandberg i et skriftlig svar til stortingsrepresentant Aasland, som ble publisert mandag.