Kristian Natland og Karoline Skaar Amthor er klar med sin nye podkast Fisketimen.

Ny podkast om akvakultur og fiskehelse

"Alle" mener noe om lakseoppdrett, og behovet for ny og oppdatert kunnskap om bransjen er stort. Den oppgaven går Karoline Skaar Amthor og Kristian Natland løs på i sin nye podkast Fisketimen.

Publisert Sist oppdatert

Duoen sto tidligere bak den populære podkasten Fiskepodden, hvor de bidro til å gjøre folk bedre kjent med landets nest største eksportnæring - på en enkel og informativ måte. 

Både Amthor og Natland brenner for bedre fiskehelse- og velferd, og røper at de gleder seg enormt til å gå i gang med Fisketimen: 

- Vi tar med oss de gode erfaringene fra tidligere, og bygger videre på konseptet vårt, sier Amthor. 

Så hvorfor en ny podkast? 

- Jeg har byttet jobb, og Karoline måtte føde litt, så etter en lengre pause kom vi opp med et nytt navn og konsept. Det hadde ikke vært mulig uten hjelp, så vi er utrolig glade for å få NCE Aquaculture med på laget sier Natland. Før han legger til at det er god plass til flere podkaster om havbruksnæringen, og derfor lanseres nå Fisketimen. 

I Fisketimen har de fått med seg forskningsklyngen NCE Aquaculture som samarbeidspartner og sponsor, som utgjør et sterkt fagmiljø med hovedfokus på produksjonsbiologi og fiskehelse. 

- Det er viktig at forskningsresultater blir kommunisert slik at den ferske kunnskapen spres på en god og ansvarlig måte - til så mange som mulig. Derfor er samarbeidet med Karoline og Kristian en flott mulighet for oss, sier Malin Johansen, daglig leder i NCE Aquaculture. 

Første episode slippes i dag, og gjester er nettopp NCE Aquaculture, representert ved daglig leder Malin Johansen og styreleder Tor Anders Elvegård. 

- Vi starter med å bli litt bedre kjent med klyngen, før vi går inn på Fiskehelserapporten som ble lansert i mars, sier Amthor. 

Karoline Skaar Amthor og Kristian Natland planlegger å produsere 12 episoder av Fisketimen årlig, så det er bare å lene seg tilbake og glede seg til mange spennende samtaler og tema i tiden som kommer.