Michelle Opshaug tar over stillingen som daglig leder for Mikkel Pedersen, fra 1. september.

Ny daglig leder i Probotic

Opshaug tar over roret i Probotic, i det selskapet rigger seg for vekst.

Publisert Sist oppdatert

Probotic AS kunngjør i en pressemelding fredag, ansettelsen av Michelle Opshaug som ny daglig leder. Hun tiltrer stillingen 1. september.

- Denne strategiske ansettelsen markerer starten på en spennende vekstfase for PROBOTIC, ettersom selskapet posisjonerer seg for videre vekst og skalering av sine bærekraftige robotiserte tjenester for havbruksnæringen.

Opshaug tar med seg leder- og organisatorisk erfaring fra produktutvikling, hvor hun har vært en nøkkelperson i flere teknologibedrifter fra idé til kommersialisering. Hennes bakgrunn inkluderer også verdifull erfaring fra skalering i større konsern som Hurtigruten.

- Jeg er utrolig stolt over å kunne overlate ansvaret som daglig leder til Michelle Opshaug. Hennes ekspertise innen teknologiutvikling, strategiske ferdigheter og ledelse gjorde valget enkelt. Michelle har et solid fundament for å lede utviklingen av PROBOTIC videre, sier Mikkel Pedersen, gründer og nåværende daglig leder.

- Hennes energi og verdifulle erfaring vil gi selskapet et betydelig løft i organiseringen og muliggjøre våre videre skaleringsplaner. Samtidig ser jeg selv frem til å få mer tid til kunder og videre forretningsutvikling, legger han til.

- Jeg ser frem til å ta på meg rollen som daglig leder for PROBOTIC. Å sikre fiskens velferd er avgjørende for å lykkes med bærekraftig oppdrett. Jeg er overbevist om at PROBOTICS teknologi vil være en viktig del av løsningen i fremtiden, der fisken trenger rene og trygge nøter, sier Opshaug.

Ny fase

PROBOTICS autonome undervannsdroner er designet for å holde nøter konstant rene og også muliggjøre inspeksjoner. Selskapet skriver at løsningen gir bedre biosikkerhet med færre båtanløp, forutsigbare kostnader og bedre kontroll og dokumentasjon over nøtene. 

- Med innebygde kameraer og sensorer gir dronene tilnærmet sanntidsinformasjon om nøtenes tilstand, noe som gir trygghet og redusert risiko for rømming. Å unngå spyling av nøter vil også kunne redusere dødelighet blant oppdrettsfisk, og gi økt lønnsomhet for oppdretterne, uttaler de.

Videre legger selskapet til at de opplever betydelig interesse fra markedet og forteller at forespørslene har ølt markant siden teknologien ble implementert i større skala.

Avlustningsvis skriver de at Mikkel Pedersen vil fortsette å være en sentral del av selskapet, med fokus på kundeoppfølging, salg og forretningsutvikling.