Gro Anita Fonnes Flaten blir ny daglig leder for Rådgivende Biologer.

Ny daglig leder for Rådgivende Biologer

Prorektor Gro Anita Fonnes Flaten ved Høgskulen på Vestlandet er ansatt som ny daglig leder i Rådgivende Biologer i Bergen, som er en del av Åkerblå Group.

Det var styret i Rådgivende Biologer som tirsdag ansatte Flaten i stillingen som ny daglig leder i selskapet, som ble kjøpt opp av Åkerblå Group i fjor. Åkerblå Group har hovedkontor på Frøya i Trøndelag og har avdelinger og selskaper spredd på 24 steder i Norge, foruten i Storbritannia, på Island og i Litauen.

Tilbake til faget

- Dette er jo mitt fagområde, som jeg de siste årene ikke har hatt anledning til å jobbe så mye med. Da stillingen som daglig leder i Rådgivende Biologer dukket opp, følte jeg at dette var stillingen for meg, sier Gro Anita Fonnes Flaten i en kommentar.

Hun forteller at hun gleder seg stort til å ta fatt på oppgaven som daglig leder og mener det er et stort potensial for å videreutvikle selskapet som del av Åkerblå Group.

Planen er at hun skal være på plass innen 1. juni.

Svært fornøyd konsernsjef

Roger Sørensen, CEO i Åkerblå Group og styreleder i Rådgivende Biologer, legger ikke skjul på at han er svært godt fornøyd med ansettelsen. Samtidig understreker han at det var flere svært gode søkere.

- Det er et kvalitetstegn når vi har flere solide kandidater å velge mellom, som alle utvilsomt kunne fylt rollen. Vi er likevel overbevist om at Gro Anita er den rette for oss. Kombinasjonen blytung faglig bakgrunn fra forskning og lang ledererfaring gjør henne til en unikt solid leder for Rådgivende Biologer i årene som kommer, sier Sørensen.

Flaten er dr. scient i marin mikrobiologi og jobber i dag som prorektor for forskning ved Høgskulen på Vestlandet. Hun har tidligere vært direktør for Campus Bergen og høgskoledirektør og forskningsdirektør. Hun har flere års erfaring som forsker, forskningsleder og med utvikling av forskningssatinger ved institusjoner som Universitetet i Bergen, Høgskulen i Bergen og Helse Bergen.