Audun Fjeldvær, CEO i ScaleAQ.

ScaleAQ investerer tungt i vekst

Utstyrsleverandøren ScaleAQ fortsetter sin satsning på Rørvik i Nærøysund kommune. Selskapet etablerer ny monteringsbase for flytekrager og et forankringslager som ferdigstilles gjennom høsten 2023, samtidig som de flytter inn i et nytt næringsbygg på Marøystranda.

Publisert

Antallet ansatte har økt fra to til tolvt personer med opprettelsen av monteringsbasen i Nærøysund. Men det stopper ikke der. ScaleAQ vil samlokalisere seg med Moen Marin, Mekon og Rørvik Marina i det innovative næringsbygget på Marøystranda. Dette toppmoderne anlegget vil inneholde fasiliteter som lager, elektronikklaboratorium, verksted, kontorer og felles kantine. Gjennom dette initiativet ønsker ScaleAQ å styrke utviklingen, skape synergier og fremme samarbeid mellom partene i Marøystrand næringsområde.

Illustrasjonsbilde av næringsområde.

- Næringsbygget vil være et sentrum for kompetansedeling, innovasjon og bærekraft i akvakulturnæringen, sier Audun Sivertsen Fjeldvær, CEO i ScaleAQ .

Siden etableringen av monteringsplassen i 2022 har ScaleAQ produsert og levert flere titalls flytekrager, noe som har resultert i en betydelig ordrereserve.

- En viktig del av ScaleAQs satsning i Rørvik er å skape lokale arbeidsplasser, inkludert stillinger som krever spesialiserte ferdigheter som for øyeblikket ikke er tilgjengelige i regionen. Vi ønsker å oppmuntre unge voksne til å flytte til området og bidra til utviklingen av en dyktig arbeidsstyrke med et bredt spekter av kompetanse.

ScaleAQ fortsetter å være en leverandør av utstyr og teknologi til oppdrettsnæringen, og selskapet mener den økte satsingen på Rørvik er et tydelig bevis på deres forpliktelse som pålitelig og lokal samarbeidspartner.

Rune Blomstervik, Special Advisor ScaleAQ og Pål Espen Holthe, Servicetekniker ScaleAQ.