Indisk verdensstjerne til plastseminar

Han leder verdens største ryddeaksjon, er kåret til «Champion of the Earth» av FN og hylles av verdensledere. Torsdag 14. september er Afroz Shah innleder på plastseminaret til den norske sjømatnæringen i Norheimsund.

- Dette er stort. Afroz Shah har skapt en miljøbevegelse som startet i India og som nå har blitt verdens største strandryddeprosjekt. Han har blitt en ledestjerne og et stort forbilde for en hel verden. Vi er både ydmyke og svært stolte over at han har takket ja til å stille som innleder på vårt fagseminar om plast, sier kommunikasjonssjef Henrik Wiedswang Horjen i Sjømat Norge.

Verdens største ryddeaksjon

Han er koordinator for seminaret, som arrangeres av Sjømat Norge, Råfisklaget, Sjømatbedriftene, Fiskarlaget, Pelagisk Forening, Sjømatrådet, Fiskebåt, FHF og Sildelaget i forbindelse med verdens største opprydningsaksjon Rein Hardangerfjord i Norheimsund 14. september.

Global miljøgigant

Afroz Shah er en indisk advokat som er kjent for sin utrettelige kamp mot marin forsøpling i elver og på strender. Det som i 2015 startet som en ryddeaksjon på Versova-stranden i hjembyen Mumbai, er i dag en global bevegelse som samler over 200 000 frivillige.

Blir inspirert av Rein Hardangerfjord

Han forklarer at han elsker havet og føler at alle mennesker har en plikt å gjøre det fritt for plast.

- Rein Hardangerfjord er et prosjekt til stor inspirasjon for alle. Når alle bidrar, ser vi hvor mye vi kan få til sammen. Det er gledelig å se hvor mye det hjelper, sier Shah.

Kåret til “Champion of the Earth»

Seminaret starter med lunsj torsdag 14. september klokken 11.30 på Thon Hotel Sandven. Det skjer i mforbindelse med Rein Hardangerfjord, som er en del av strandryddeuka.

– FN har gitt Afroz Shah sin høyeste miljøpris, «Champion of the Earth», og offentlig betegnet oppryddingsarbeidet hans som «den største strandryddingen i verdenshistorien». I India har statsminister Narendra Modi beskrevet Afroz Shah som en inspirasjon for hele landet, og han lyttes til av vedens ledere. Det er med andre ord en global miljøgigant som inntar scenen vår, sier Horjen.

Les hele saken på Sjømat Norge sin hjemmeside.