Med over 20 års erfaring fra dykker- og serviceoperasjoner langs hele kysten, blir Ola Krystad (i midten) og KB-Gruppen en del av Smir-konsernet. På bildet er Krystad flankert av forretningsutvikler og medeier i Smir-gruppen, Frank Øren (til venstre), og Are Brekk som leder Smirs rederivirksomhet.

KB-Gruppen blir del av Smir-gruppen

Smir-gruppen styrker sine tjenesteleveranser ved oppkjøp av selskap innen service- og dykkerkompetanse.

Publisert

Havbruksteknologi- og tjenesteleverandøren Smir-gruppen kjøper service- og dykkerselskapet KB-Gruppen i Rørvik. Smir-gruppen er kjent for sine teknologier innenfor avlusing, fôringssystemer og merdløsninger, i tillegg til operasjonelle driftstjenester, service- og fartøytjenester til havbruksnæringen. 

Oppkjøpet av KB-Gruppen styrker og utvider Smir-gruppens kompetanse og tjenesteportefølje. 

- KB-Gruppen har over 20 års erfaring fra et bredt spekter av dykker- og serviceoperasjoner langs hele Norskekysten. Oppkjøpet styrker samtidig både kapasiteten og fleksibiliteten i vår flåte, sier Are Brekk, daglig leder i Smir-gruppens rederivirksomhet Hydro Shipping som i likhet med KB-Gruppen er lokalisert i Rørvik i Nærøysund kommune.

Gjennom oppkjøpet blir det 24 meter lange servicefartøyet KB Rokk og den hurtiggående dykkerbåten KB Storm en del av Smir-gruppen. Det samme gjør det høykompetente mannskapet og ledelsen i KB-Gruppen, inkludert gründer og daglig leder Ola Krystad. Han har fram til avtalen med Smir også vært eier av selskapet. 

I desember ble en intensjonsavtale om salg av KB-Gruppen til Nærøysund Aquaservice terminert.

- Etter at dette ble kjent, opprettet vi dialog med Smir og Hydro Shipping og fant raskt tonen sammen. Nå sikres samtlige arbeidsplasser og selskapets verdier vil bli forvaltet på en måte som gjør det naturlig for meg å jobbe sammen med nye eiere og kolleger, sier Ola Krystad. 

Are Brekk ser et betydelig potensial for å videreutvikle og skape nye maritime tjenester av høy kvalitet rettet mot havbruksnæringen. 

- Sammen med Ola og de dyktige mannskapene i KB-Gruppen, er vi allerede i full gang med å se på nye og effektive tjenestekonsepter for havbruksnæringen der dykkere inngår. Smir ser dette som spesielt viktig i forbindelse konsernets satsing på nedsenkbare merdløsninger, og at stadig flere oppdrettere ønsker å ta i bruk denne teknologien, sier Brekk.

Smir-gruppen er lokalisert med hovedkontor i Langevåg ved Ålesund, og har avdelinger i Bjugn, Trondheim og på Rørvik. Konsernet eies av Odd-Einar Grøntvedt og Frank Øren, som har samarbeider med en lokalbank om finansieringen av oppkjøpet. 

- Det er med tilfredshet vi registrerer at det er vilje til å finansiere fortsatt vekst i kystnæringslivet, sier Grøntvedt.