Ordfører Marlen Rendall Berg kutter båndet, holdt oppe av Geir Wenberg og Jon Arne Breivik i Stingray.

Åpning av Wenberg Innovation Park på Fauske – Stingray etablerer seg i Nord-Norge

Onsdag 24. mai kunne Wenberg Fiskeoppdrett og Stingray Marine Solutions feire åpningen av Wenberg Innovation Park og nytt industribygg på Fauske.

Publisert Sist oppdatert

Wenberg Innovation Park på Fauske er offisielt åpnet, med Stingray Marine Solutions som nå får sin første avdeling utenfor Oslo.

Marlen Rendall Berg, ordfører i Fauske Kommune, fikk æren av å klippe båndet og erklære Wenberg Innovation Park og Stingray-bygget som offisielt åpnet.

I en pressemelding fra Salten Aqua skriver de at dette betyr umiddelbart 15 nye arbeidsplasser på Fauske, og Stingray Marine Solutions opplyser selv om at de ser for seg over 20 ansatte i Fauske på lang sikt.

- Dette har veldig mye å si for hele regionen vår, med ny kompetanse og nye arbeidsplasser som gir ringvirkninger i hele distriktet vårt. Gratulerer til kommunen vår, regionen vår og Stingray, som vi ønsker velkommen til Fauske, sa Marlen Rendall Berg, ordfører i Fauske Kommune, i åpningstalen.

Innkjørselen til Wenberg Innovation Park.

Ordføreren la selv grunnsteinen når byggestarten ble markert i fjor, og kunne nå markere fullførelsen et år senere. Wenberg Fiskeoppdrett står bak innovasjonsparken, som har sine kontorer og landbase vegg i vegg med det nye industribygget i parken.

- Vi ønsker å takke Moldjord Bygg og Anlegg, Indira, Fauske kommune, alle som har hjulpet til i prosessen og alle våre ansatte som daglig gjør en utmerket innsats for at arbeidsplassen vår stadig utvikles, sa Geir Wenberg, medeier og styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett.

Videre opplyser Geir Wenberg om at de har klare målsetninger for Wenberg Innovation Park og fremtidige leietakere.

- Vi ønsker bedrifter som jobber med bærekraft, bedrifter som jobber med innovasjon og bedrifter som helst jobber med havbruk. Stingray Marine Solutions og Scale AQ, som også har kontor her, er perfekte for satsingen vi gjør, tilføyer Wenberg.

Omvisning, med en av lasernodene til Stingray i forgrunnen.

Milepæler i Nord-Norge

Med åpningen av Wenberg Innovation Park markeres også åpningen av ny avdeling for Stingray Marine Soltuions. Selskapet har tilholdssted i Oslo, men skal nå åpne sin første avdeling utenfor hovedstaden.

- Dette er en milepæl og en flaggdag for oss. Vi rekker en stor takk til Ørjan og Geir Wenberg Fiskeoppdrett, som for noen år siden foreslo at vi opprettet en egen avdeling her.

Stingray har de siste årene vær gjennom en god vekstfase, til tross for logistikkutfordringer knyttet til pandemi og krig. I dag har teknologiselskapet snart 1 000 lasernoder langs kysten i Norge, men ser for seg at Nord-Norge alene kan stå for dette antallet allerede i løpet av neste år.

- Vi har nå ansatt fem personer, og ser for oss at vi skal være over 20 ansatte her på sikt. Avdelingen på Fauske skal jobbe med service, være kontrollsenter og vi skal i tillegg ha en egen fiskehelseavdeling her.

F.v. Geir Wenberg, John Arne Breivik, Ørjan Wenberg.