Kari Steinsbø, Exhibition Manager Nor-Fishing, Hanna Bakke-Jensen, leder YoungFish, Lill Eva Bråthen, Marketing Coordinator Nor-Fishing og Thomas Aleksander Hansen, leder YoungFish Midt

YoungFish vil hedre talenter med ny pris

I år tar YoungFish et stort steg fremover for å løfte frem unge talentfulle individer i sjømatnæringen. Den nyopprettede prisen, «Årets YoungFisher», skal deles ut årlig, med den aller første utdelingen på Nor-Fishing i 2024.

Publisert Sist oppdatert

Hva er formålet med Årets YoungFisher?

- Formålet med prisen er å løfte frem de unge i næringen som har gjort noe særskilt for å løfte frem sjømatnæringen, de unge som jobber i den og/eller utfordrer næringens status-quo, skriver organisasjonen.

Prisen retter seg mot både fiskerinæringen og havbruksnæringen, og fokuset følger Nor-Fishing og Aqua Nors årlige syklus. I år fokuserer vi altså spesielt på fiskerinæringen.

Hvordan velges vinneren?

En jury bestående av representanter fra YoungFish, bransjen og media vil vurdere kandidatene og kåre en vinner. 

- Men for å finne de beste kandidatene trenger vi næringens hjelp! Vi oppfordrer alle til å nominere en ansatt, en kollega, en kjenning... Ja, rett og slett et ungt talent som fortjener anerkjennelse for innsatsen de gjør, sier Hanna Bakke-Jensen, leder for YoungFish.

Fristen for å nominere kandidater er 10. juli 2024. Nominasjoner kan sendes inn via et skjema som er tilgjengelig på Nor-Fishings nettsider, hvor du også finner mer informasjon om prisen.

Hvorfor denne prisen?

YoungFish ble etablert for å gi unge i sjømatnæringen et nettverk for å knytte kontakter og lære av hverandre. I år feirer organisasjonen sitt 10-årsjubileum, og i den anledning passer det perfekt å lansere Årets YoungFisher.

- Organisasjonen ble etablert for å gi de unge i sjømatnæringen et eget nettverk, slik at de kan knytte kontakt, lære av hverandre og på denne måten bidra til å utvikle sjømatnæringen. I år fyller YoungFish 10 år, og i anledning organisasjonens jubileum mener vi det da passer seg å dele ut den første prisen som Årets YoungFisher, sier Thomas Aleksander Hansen, leder YoungFish Midt.

- Det er så mange unge talenter i sjømatnæringen. Denne prisen er vår måte å løfte disse frem. De er en del av fremtiden til næringen og bidrar allerede i dag til å utvikle den. Det fortjener oppmerksomhet.