Fra venstre: Joachim Buarø, Alexander Lindseth og Linda Hagen fra Aqua Kompetanse med Ole Anders Nøst fra Oceanbox.io til høyre

Første kunde for havmodelleringsselskap

Oceanbox.io har signert avtale med Aqua Kompetanse om levering av høyoppløselig havmodellering rettet mot havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Oceanbox.io har signert sin første store avtale med konsulentselskapet Aqua Kompetanse AS som kjøper lisens for programvareløsninger for oseanografisk modellering med høy oppløsning for norskekysten.

Selskapet forteller at målet er å etablere tjenester for havbruksnæringen med økt presisjon ved kartlegging og kontroll av miljøforhold rundt planlegging og operasjonell drift av oppdrettsanlegg. Som en del av avtalen får Aqua Kompetanse lisens til å benytte hele programvareporteføljen til Oceanbox gjennom en pilotperiode som strekker seg fra frem til sommeren 2023.

Ole Anders Nøst fra Oceanbox.io som viser løsningen til Linda Hagen i Aqua Kompetanse.

- I Oceanbox er vi svært begeistret over å få på plass en avtale med en så kompetent organisasjon som Aqua Kompetanse, sier CEO Svenn Hanssen og legger til:

- Samarbeidet mellom oss har fungert svært godt helt fra første stund. Gjennom kreative prosesser lærer vi mye om behov og prioriteringer til havbruksnæringen, og kan bidra med å utvikle løsninger som både er nyskapende og etterspurte.

Økt konkurransekraft

Alexander Lindseth, daglig leder i Aqua Kompetanse forteller at de er veldig glad for å kunne benytte programvaren til Oceanbox i sine prosjekter.

- På denne måten kan vi tilby våre kunder raskere respons og en enda høyere grad av nøyaktighet og pålitelighet i våre oseanografiske modeller. Dette vil blant annet bidra til økt konkurransekraft og bærekraft i havbruksnæringen, og vi ser frem til å jobbe sammen for å kunne tilby innovative løsninger til våre kunder.