Helge Gåsø går inn i teknologiselskap

OceanTech Innovation har opplevd stor vekst siden oppstarten i 2017. Nå kommer Helge Gåsøs Frøy Kapital inn på eiersiden.

Publisert Sist oppdatert
Helge Gåsøs Frøy Kapital går inn på eiersiden i OceanTech Innovation.

OceanTech Innovation er en tjenesteleverandør av robotiserte løsninger for serviceoppdrag i skvalpesonen på offshore installasjoner.

Tjenestene som tilbys inkluderer rengjøring, inspeksjon, reparasjon og modifikasjon, som ifølge selskapet eliminerer behovet for dykkere og fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV) i risikoutsatte områder. Fra etableringen i 2017 har det Trondheimsbaserte selskapets omsetning vokst til 150 millioner kroner i fjor.

Fredag ble det kjent at investeringsselskapet Frøy Kapital med milliardær Helge Gåsø i ryggen kjøper seg inn i teknologibedriften. Frøy Kapital får nå en eierandel på 66 prosent etter at transaksjonen er gjennomført, og dagens aksjonærer blir med videre på eiersiden.

- Vi ønsker å styrke organisasjonen for å øke leveransekapasitet og fleksibilitet. Vi har ønsket oss sterkere finansielle muskler for å investere videre i utstyrsparken, øke innsatsen på salg og markedsføring mot internasjonale kunder og utforske de nye mulighetene innen både offshore vind og offshore akvakultur, sier daglig leder Bernt Schjetne i OceanTech Innovation i en pressemelding fredag.

- Vi er imponert over utviklingen selskapet har hatt siden etableringen i 2017, og vil bygge videre på det som er skapt av de ansatte og gründerne. Vi vil søke å tilføre supplerende kompetanse, nettverk og finansielle ressurser for videre vekst og utvikling, inkludert mulige oppkjøp, sier finansdirektør Hege Aasen Veiseth i Frøy Kapital.