Frøy Valkyrien.

Inngår stor avtale for digitalisering av flåten

Frøy ASA og Blue Ctrl AS har inngått en avtale for å digitalisere Frøys flåte. Samarbeidet vil styrke effektiviteten, bidra til mer miljøvennlige beslutninger og legge et godt grunnlag for fremtidig vekst for Frøy.

Publisert

Det Ålesundbaserte selskapet Blue Ctrl skal levere datafangst- og skytjenester til hele Frøy sin flåte, og selskapets løsning vil spille en sentral rolle i innsamling og analyse av operasjonelle data om bord på en automatisert og effektiv måte. Innsikt fra kontinuerlig dataanalyse vil gi Frøy muligheten til å optimalisere driften, redusere miljøpåvirkningen og styrke sin posisjon som en ledende aktør innen bærekraftig havbruk.

- Dette gir verdifull innsikt som vil gi beslutningstakere og mannskapet om bord viktige verktøy for å ta informerte avgjørelser og drive virksomheten i tråd med bærekraftige prinsipper, forteller Kristian Reiten, CIO i Frøy.

- Vi er svært begeistret over samarbeidet med Blue Ctrl. Ved å utnytte potensialet i digitalisering og dataanalyse vil vi kunne redusere støy, optimalisere drift og minimere vår miljøpåvirkning. Det er viktig for både ansatte om bord, og kloden som helhet. Blue Ctrl er en anerkjent aktør innen maritim programvare- og systemutvikling med et sterkt fagmiljø innen automasjon. Selskapet er dedikert til å levere innovative løsninger som møter de stadig skiftende behovene i den maritime industrien.

- Vi er stolte av å bli valgt som strategisk partner for Frøy. Vår løsning er skreddersydd for å imøtekomme behovene til en moderne og bærekraftig havbruksflåte som Frøy. Vi ser frem til å støtte dem for å oppnå større effektivitet, bærekraft og vekst, sier Arne Dybvik, administrerende direktør i Blue Ctrl.