Nå raser prisen på ROV-er for merd-inspeksjon

Pufab blir leverandør av en lettmanøvrert ROV for oppdrett, og skal utvikle egne tilbehør myntet på behovene i oppdrettsnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Pufab har gått inn i et samarbeid med Elefun AS om å bli leverandør av ROV-er til oppdretts-næringen. Elefun importerer flere modeller for fritids-og proffessionelt bruk. Pufab vil kun markedsføre de to kraftigste modellene M2 og M2 Pro. Til gjengjeld vil Pufab utvikle egne tilbehør myntet på behovene i oppdrettsnæringen. Disse tilbehørene vil kun bli levert av Pufab.

M2 er en portabel og meget lettstyrt undervannsdrone med høy bildekvalitet. 8 uavhengige propeller og et avansert styresystem med 3-dimensjonalt cruise control gjør at det å styre M2 er intuitivt. Mange autofunksjoner gjør at det ikke vil ta lang tid å mestre manøvrering av enheten.M2 kan dermed brukes av både erfarne ROV piloter, og røktere uten ROV opplæring.

M2 veier kun 5 kg, og er ferdig til innsats på 3 minutter etter ankomst til merden. Den lave vekten gjør enheten meget letthåndterlig på land eller i båten, og det trengs ikke noen kran for å få den på sjøen. Den er også ufarlig for noten om man mot formodning skulle miste kontrollen over den.

Prisen er en brøkdel av prisen til andre enheter med tilsvarende funksjonalitet: for kun 37.000 kr får man ROV-en, kontrollenhet, gripeklo, Pufab dødfiskhåv, 100 m kabel og en elektrisk kabelvinsj som løser problemet med floker i kontrollkabelen.

Merdpumper og oksygeneringssystem

ROV-sortimentet blir tilleggsprodukter til Pufab sine kjerneprodukter som er propellpumper for forbedring av miljøet i merder med luseskjørt, og oksygendiffusorer med høy virkningsgrad.

For mer informasjon, se www.pufab.no eller kontakt Pufab på e-mail bjorn@pufab.no eller hed@pufab.no eller tel. 97579038