Sulefisk AS leverte en driftsmargin på 37% i 2017.

Sulefisk slaktet mindre - mer til eierne

Sulefisk AS fikk et resultat før skatt på 73,8 milioner kroner i fjor. Eierne kan glede seg over et utbytte på 25 millioner kroner og en drfitsmaging på vel 37%.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Daglig leder i Sulefisk, Michael Niesar kan glede seg over pengestrømmen i selskapet.

Sulefisk AS i Solund kommune hadde i fjor en omsetning på 198 millioner kroner i 2017 mot 221 millioner kroner året før. Nedgangen er rett og slett at selskapet slaktet mindre fisk. Prisnivået har vært relativt stabilt, heter det i årsberetningen fra selskapet. Resultat før skatt ble 73,8 millioner kroner i 2017 mot 91,6 mllioner kroner året før.

Lønnsom butikk

I likhet med resten av norsk oppdrettsnæring tjener Sulefisk AS penger som aldri før. Egenkapitalandelen taler et tydelig språk. Selv med relativt solid utbytter de siste årene, var egenkapitalandelen i fjor 68%. Samlet utbytte de siste tre årene har vært 52 millioner kroner. 

Et annet selskap i Sulefisk Holding sfæren er SolSmolt AS som også gjør det godt. Solsmolt er den største aksjonæren i Sulefisk Holding AS med 15,7% av aksjene. Sulefisk Holding er eierselskapet bak Sulefisk AS med 100%.

SolSmolt AS hadde i fjor en omsetning på 12,2 millioner kroner, og et resultat før skaltt på 2,7 millioner kroner.