Rognkjeks som svømmer i kar hos Austevoll Rensefisk. De er en av selskapene som har sluttet å produsere rognkjeks. Foto: Ole Andreas Drønen
- Det er helt avgjørende å forbedre velferden til rensefisk
Nedgang i bruk av rensefisk har vært en generell trend siden 2019, og nå velger flere oppdrettere å se etter alternative metoder.
Randi N. Grøntvedt, regionsjef havbruk midt i Sjømat Norge forteller til Kyst.no at oppdrettere nå har en mer restriktiv holdning til utsett av rensefisk og sier at de som bruker rensefisk, gjør det på en bedre strategisk måte.
- En har gått bort fra bruk av rensefisk på enkelte lokaliteter som ikke er godt egnet, og det er stort fokus på å sette ut rensefisk i perioder av året der temperaturen er egnet for rensefisken. Dersom det oppstår sykdom på rensefisken i et anlegg, så suppleres det ikke lengre med nye utsett, sier Grøndtvedt.
Hun påpeker at det også det har kommet nye regelverksendringer som har hatt stor betydning for den nedadgående trenden i bruk av rognkjeks.
NF Komplett
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- 11 Utgivelser av Norsk Fiskeoppdrett
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 5582,-
KJØP
NF Komplett Personlig
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- 11 Utgivelser av Norsk Fiskeoppdrett
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 5582,-
KJØP
NF Komplett Digital
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 4990,-
KJØP
NF Komplett Digital Personlig
- Kyst.no Pluss saker
- Digitalt arkiv
- Digitalt Magasin
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 4990,-
KJØP
NF Pluss
- Kyst.no Pluss saker
- Varighet: 12 mnd
- Pris: 2388,-
KJØP
NF Pluss
- Kyst.no Pluss saker
- Varighet: 1 mnd
- Pris: 199,-
KJØP