Erlend Waatevik er daglig leder i Ewa consulting og svært delaktig i arrangeringen av Rensefiskkonferansen, her avbildet under fjorårets konferanse.
Erlend Waatevik er daglig leder i Ewa consulting og svært delaktig i arrangeringen av Rensefiskkonferansen, her avbildet under fjorårets konferanse.

Fokus på fiskehelse under årets rensefiskkonferanse

Med en stagnasjon i bruken av rensefisk, delvis grunnet fiskehelseutfordringer, inviteres bransjens største aktører til årets rensefiskkonferanse for å dele av sin kunnskap.

Publisert Sist oppdatert

7. Juni går rensefikskonferansen til Aqkva av stabelen på Stord. Til nå er det forventet å komme rundt 80-100 deltakere. Erlend Waatevik, daglig leder i Ewa Consulting forteller at de under årets konferanse vil ha fokus på håndtering av avlusing og å få ned dødeligheten.

- Hvert år leser vi i Fiskehelserapporten om årsakene til fiskedødelighet og rensefiskdødelighet. De årsakene må vi gjøre noe med, derfor ønsker vi i år å se på hvordan man kan få til en mer skånsom bruk av rensefisken, for den er viktig.

I følge Fiskerdirektoratets biomasseregister, ble det i 2022 satt ut 36,2 millioner rensefisk (innrapporterte tall per 28.02.23). Det er tredje året på rad det registreres en nedgang i utsett av rensefisk. I Fiskehelserapporten fra Veterinærinstituttet oppga fiskehelsepersonell at rensefisken brukes i mindre grad enn tidligere eller at bruken er i ferd med å avvikles grunnet rensefiskens helse og velferdsutfordringer.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk