Ro Server. Foto: Rostein.

Inviterer til skipsdåp

- Rostein AS døper sitt nybygg «Ro Server» 18 juni i Florø. Dåpen er lagt til helgen for avvikling av det årlige Himmel og Hav arrangementet i Florø og passende nok til "Laksens Dag" på lørdagen, melder Rostein.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ro Server er det andre bygget i en serie som så langt er kontrahert til fire bygg. For rederiet har det vært viktig å redusere kostnader ved bygging, drift og vedlikehold. Standardisering og serieproduksjon har vært viktig i så måte. I tillegg til forenklet vedlikehold og reservedelsstruktur, har rederiet fått høy byggekvalitet og løst utfordringer med forsinkelser. Dette er sentralt for lakseoppdretterne og gir også høy operasjonell oppetid og høye ytelser i tjenesteproduksjonen.

Ro Server på oppdrag. Foto: Rostein.

Skipsdesignet og mange av løsningene om bord er et resultat av fem års utviklingsarbeid mellom rederiet og strategiske leverandører. Ro Server er en noe større utgave av søsterskipet Ro Arctic og er også utrustet med flere nyvinninger.

Størst betydning er likevel at Ro Server, som første brønnbåt, er utrustet med utstyr for lusefjerning med bruk av varmt vann. Metoden er skånsom og har ingen andre utslipp enn temperert vann. Rederiet forventer at økt bruk av slike løsninger vil få betydning for laksenæringen.

Leveransen av skipet er resultat av mange års samarbeid mellom rederiet og oppdrettere som tilhører organisasjonen Salmon Group. Det er 12 medlemsbedrifter som har inngått langsiktig samarbeid med rederiet og bestilt et skip skreddersydd deres behov. Rostein er svært stolt over å ha blitt valgt som brønnbåtleverandør og over at rederiets løsninger innfrir oppdretternes høye krav som til dyrevelferd, miljøhensyn og effektivitet. 

Det er Larsnes Mek Verksted AS på Sunnmøre som har bygget fartøyet. Rederiet er godt fornøyd med det nære samarbeidet med Larsnes og det gode resultatet. Vi deler verftsdirektør Gunnarsteins utspill om at dette må være «den argaste» brønnbåten som finnes.

Gudmor for Ro Server er Veronica Sandnes fra Sandnes Fiskeoppdrett AS. Dåpen starter kl 1500 og er åpen for alle som ønsker å delta.

Rostein AS