Selskapet har nå hele 50 kar som gir god plass til lusespiseren. Foto: Thomas Langhelle.

- Bygget ut anlegg i rekordtempo

Ryfylke Rensefisk har de fire siste månedene investert betydelige summer og innsatsvilje i utbygging av deres rognkjeksanlegg på Nedstrand. Allerede nå er deler av fisken på plass i det nye anlegget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kyst.no skreiv for en måneds tid tilbake om Ryfylke Rensefisk som nylig hadde bestilt Norges største fôringsanlegg for rognkjeks ved deres lokalitet på Nedstrand i Tysvær kommune. Selskapet har gjennomført store oppgraderinger på eksisterende anlegg, samt fjernet alle kar ute.

Thomas Langhelle, driftsleder i Ryfylke Rensefisk sier til kyst.no at de er svært glade for at deler av fisken nå er på plass på anlegget.

- Vi fikk fisk i anlegget på lørdag (17 september) og det var stas. Vi har stått på i fire måneder for å få til denne ombyggingen, og det var ikke så mange som hadde troen på at vi skulle klare det, sier han. 

Alt på stell

Leveransen på lørdag bestod av 88 000 fisk på rundt 5-7 gram. Disse ble sortert i tre kategorier, og skal være klare til utsett i merd om cirka 35 dager.

Rognkjeks-produsenten har ikke alt 100 % på plass, men for de karene som har fisk, er alt på stell, ifølge Langehelle.

Totalt har de 50 kar, og ti av disse er fisk i.

Les også: Nå kan du se rognkjeks-produksjon på nett-tv

- Jeg vil også skryte uhemmet av mine kolleger, utstyrsleverandører og alle som har bidratt til å få til dette på så kort tid. Vi har nådd en stor milepæl for selskapet, og bygget dette anlegget i rekordtempo, sier en fornøyd Langhelle til kyst.no. 

Selskapet har i år levert mye rognkjeks til blant annet Finnmark og store deler av Vestlandet, men leverer jevnt over til hele Norge.

  • Selskapene som har bidratt til å bygge anlegget er Marine Elektro, Imas, Y-betong, Nordic Clean Pumps, Sterner og Obwiik.

Thomas Langhelle, driftsleder i Ryfylke Rensefisk. Foto: Privat.