Illustrasjonsfoto: Rømt regnbueørret. Foto: Fiskeridirektoratet.

Har enda ikke kartlagt rømmingsomfang

Rømmingen fra Fjordlaks Aqua i Tafjord, skjedde i forbindelse med levering av fisk fra et av deres settefiskanlegg. Men hvor mye fisk som rømte har Fiskeridirektoratet foreløpig ikke tall på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fiskeridirektoratet fikk for drøye to uker siden tips om fangst av regnbueørret innerst i Tafjorden i Møre og Romsdal, etter det ble meldt om observasjoner av fisk som gikk i sjøen. Fisken var på rundt 300-400 gram.

Seksjonssjef Ruth Lillian Kjæmpenes, i Fiskeridirektoratet region Midt bekrefter det har skjedd en rømming fra Fjordlaks Aqua As sitt oppdrettsanlegg hvor de produserer regnbueørret.

- Oppdretteren sin forklaring er at den rømte regnbueørreten kommer fra settefiskanlegget i Tafjord, og at det har skjedd en hendelse i forbindelse med levering av fisk fra anlegget, sier hun til kyst.no. 

Hvor mye fisk som har rømt er enda ikke klarlagt, men oppdaterte tall fra gjenfangst er per mandag 29 august 1012 stk.

- Vi ser alvorlig på rømmingen, og prioriterer oppfølging av saken, sier hun til kyst.no. 

På initiativ fra Fiskeridirektoratet er det gjort et prøvefiske med garn i området.

Ruth Lillian Kjæmpenes, seksjonssjef i Fiskeridirektoratet region Midt, sier de ser alvorlig på hendelsen og prioriterer oppfølging i saken. 

Fjordlaks Aqua fikk tidlig pålegg om utvidet gjenfangstfiske, samt pålegg om dykkerinspeksjon av samtlige anlegg med regnbueørret i området.

Kyst.no har ikke lykkes å nå Fjordlaks Aqua for kommentar om saken.