Åge Kismul og Robert Olsen. Foto: Rov AS

Åk Invest AS kjøper seg inn i Rov AS

Åk invest AS ved Åge Kismul har i dag kommet til enighet med Rov AS og Neptun Marine Consulting AS hvor Åk invest AS kommer inn på eiersiden av selskapet via en emisjon, hvor Åk Invest tar aksjemajoriteten.

Publisert Sist oppdatert

Formålet med oppkjøpet av Rov AS, skriver selskapet er å bygge videre på merkenavn og selskap som skal møte dagens og framtidige krav oppdrettsnæringen stiller innenfor tekniske tjenester: ROV, NDT-inspeksjon og dokumentasjon tilknyttet anleggssertifikat herunder inspeksjon av not, fortøyning og flytekrage. Selskapet har vært akkreditert siden 2019 for rapport fra fortøyningsinspeksjon.

Omsatte for 13 millioner

Rov AS har sitt forretningsområde fra offentlig og privat sektor. Rov AS er eid av Robert Olsen via Neptun Marine Consulting AS og har en omsetning i 2020 på 13 millioner kroner. Selskapet har base på Askøy utenfor Bergen og flåten består av 3 hurtiggående fartøyer som opererer i hovedsak fra Møre til Agder, og portable systemer som kan effektivt fraktes med fly eller bil.

Selskapet har 9 fulltidsansatte som alle har fra 3–30 års erfaring fra dokumentasjonsarbeid og maritime operasjoner herunder dykking, ROV, NDT inspeksjon, kabellegging og bunnkartlegging.

- Åk Invest AS har hatt gode samtaler og forhandlinger med Rov AS. At vi har fått til en avtale, gjør at vi kan satse videre på kompetansen i selskapet og levere verdi for våre kunder.

Bak Åk Invest står Åge Kismul som startet Seadive i 1997 – Seadive ble solgt til Frøy Vest i 2018. Åge Kismul gjør nå comeback i bransjen og går sammen med Robert Olsen for å utvikle Rov AS videre innenfor tekniske tjenester for maritime næringer.