Tormod Øverland og Haakon Sæthre er nylig ansatt i stillingene som teknisk inspektør i Rov As. Foto: Rov AS.

To nye fjes i Rov AS

Rov AS styrker teamet og har ansatt Tormod Øverland og Håkon Sæthre som tekniske inspektører i det bergenske serviceselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Daglig leder Robert Sørheim Olsen sier til kyst.no at de nylig har ansatt Tormod Øverland og Haakon Sæthre i stillingene som tekniske inspektører.

Tormod Øverland (24) kommer opprinnelig fra Kvinnherad kommune, men bor nå i Bergen. Han har tidligere jobbet som driftstekniker hos Marine Harvest.

– Øverland er ansatt på grunn av at han har mye bransjeerfaring kombinert med en faglig videreutdannelse innen havbruk og ett sterkt engasjement i havbruksnæringen. Han har bakgrunn fra havbruk med fagbrev i akvakultur og senere en bachlor i fra NTNU i Biomarin innovasjon, opplyser Sørheim Olsen.

Fra subsea-mekaniker til inspektør

Håkon Sæthre (34) kommer fra Hilleren i Bergen, og har tidligere jobbet i Aker, hvor han har vært subseamekaniker.

– Tidligere har Haakon erfaring som verksmester på bilverksted og flere år innen kystfiske med sjark og med leppefiske. Haakon har lang fartstid på sjøen og en sterk teknisk kompetanse for utstyr som brukes i sjø, opplyser Rov-sjefen.

Styrker teamet

De to nye inspektørene har allerede startet i jobben, og Sørheim Olsen sier at med disse nyansettelsene, så vil selskapet få ett enda sterke team som jobber opp mot tekniske inspeksjoner og tilsynskontroller for havbruksnæringen.

Selskapet er nå 12 fulltidsansatte som alle har fra 3–30 års erfaring fra dokumentasjons arbeid og maritime operasjoner herunder dykking, inspeksjon og bunnkartlegging.

  • Selskapet har base i Bergen og flåten består av tre hurtiggående fartøy som opererer i hovedsak sør for Stadtlandet.