På lørdag opplevde Salaks et jord- og steinras. Foto: Salangen Brann og Redning

Salaks rammet av stein- og jordras

Salaks frykter at de må forlenge permitteringsperioden for ansatte etter at de har blitt rammet av både algedød og jordras.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Raset har skadet deler av produksjonsbygningen på baksiden. Blant annet verkstedlokalet. Som vi ser av dronebildene. Raset har løsnet mellom 100 og 200 meter i lia ovenfor produksjonsbygningen. Selv om de materielle skadene er store er det viktigste at ingen ble skadd i ulykken. Ingen var på jobb da ulykken skjedde, skriver de.

I følge Salaks var Salangen Brann og Redning raskt på stedet sammen med ambulanse, også Politi og Norske Redningshunder deltok under aksjonen.

- Vi ønsker å takke alle for den innsatsen som ble gjort når uhellet var ute. Det er viktig å ha slike resurser også i utkantstrøk, understreker selskapet.

Sperret av område

De legger til at raset kan forlenge permitteringsperioden som startet med algedøden selskapet opplevde for knapt en måned siden.

- Det har vært mye nedbør i dagene etter, og vi er ikke helt trygge på at det ikke kan komme flere ras. Vi har ikke den fulle oversikten enda og området er sperret av. Vi ber alle holde seg utenfor rasområdet, oppdforder Salaks.

Selskapet legger til at NVE var tilstede lørdag med to geologer. Sammen med Salangen Brann og Redning ble det gjort befaring av området med hjelp av drone. NVE sammen med Salaks vil fortløpende vurdere forholdene, og det videre arbeidet med å få sikret området.

Til NRK forteller daglig leder i Salaks Odd Bekkeli at han er overlykkelig over de ikke hadde noen på jobb da dette skjedde.

– Vi hadde ikke trengt dette nå. På toppen av den algesituasjonen vi står i nå, vil vi nok slite med å slakte laks fremover, sier Odd Bekkeli til NRK.