Gamehost Matias Baltazar Birkeland forteller at i finalen var det tilslutt to deltakere som stod igjen, dette var Elias Draugedalen t.v og Fredrik Løvendahl Mogstad Leraand t.h.

Vinneren av «The Salmon Games» er kåret

Vinneren av konkurransen «The Salmon Games» ble kåret på avslutningsmiddagen for studentmessen «Salmon City» i Bergen. Se hvem som vant lengre ned. 

Publisert Sist oppdatert

«Salmon City» i Bergen har blitt en viktig arena for både studenter og bedrifter innen sjømatnæringen. I løpet av de to dagene studentmessen har foregått, har det også vært arrangert en konkurranse kalt «The Salmon Games». 

Vinneren av The Salmon Games-konkurransen får et betalt internship hos Eide, og middag for to på Salmon Eye, og deltakelse i Future 40.

Daglig leder Mathias Sagevik har beskrevet konkurransen som skjæringspunktet mellom The Hunger Games, Jakten på Ildbegeret og Mesternes mester. Les mer om dette her. 

Fra 135 deltakere ned til to

Hele 135 studenter deltok i kvalifiseringsrunden, bestående av en stor Kahoot. Bare 20 studenter gikk videre til kvartfinalen som ble holdt tirsdag, hvor kun seks personer stod igjen. 

I finalen torsdag kveld var det til slutt de to deltakere Fredrik Løvendahl Mogstad Leraand og Elias Draugedalen som kjempet om seieren. 

Siste del av konkurransen var live på scenen med konkurransen «vil du blir laksemilliardær», hvor de hadde to hjelpemidler. «Spør salen» eller «ring DnB-rådgiver Dag Sletmo». 

Vinneren fikk et betalt internship hos Eide, middag for to på «Salmon Eye» i tillegg til deltakelse på Future 40, som er et arrangement Eide Fjordbruk begynte med for første gang i fjor. 

Der 40 av de flinkeste ungdommene i landet samles til et event på «Salmon Eye».

I finalen var det konkurransen: Vil du bli laksemilliardær? som gjaldt.

Han gikk av med seieren

Den heldige vinneren var Fredrik Løvendahl Mogstad Leraand (22) fra Trondheim, som studerer informasjonsteknologi og økonomi (ITØK) ved Universitetet i Bergen.

Det var 22 år gamle Fredrik fra Trondheim som stakk av med seieren i «The Salmon Games».

Til Kyst.no forteller 22-åringen fra Trondheim at det var skikkelig stas å vinne finalen. 

- Det var selvsagt veldig kjekt å vinne, siden det var ganske mange deltakere med i starten. Så det feiret vi skikkelig i går kveld. Konkurransen hadde allsidige oppgaver som traff meg godt, det var ikke bare om fiskeoppdrett, sier han. 

22-åringen sier det var veldig kjekt å delta, men også litt stressende. Når det gjaldt badingen, påpeker han at det var kaldt. 

- Men jeg hadde fokus, og «eyes on the price». Premien jeg fikk prøver jeg å fordøye enda. Det er en stor premie, og det virket som jeg kunne begynne i internship-stillingen når det skulle passe med og studiene. Så dette blir veldig spennende. Jeg må også finne ut hvem jeg skal ta med meg på «Salmon Eye», sier han, og ler.

Nr 2. i finalen ble Elias Draugedalen som går første året på en bachelor i datateknologi. Les mer om Elias som ble intervjuet på dag 1 en av Salmon City her.

Trakk deltakere fra ulike studieretninger

Kristine Dahlgreen og Maria Cristina Danielsen i Eide sier de opplever stor interesse for konkurransen.

På dag to av studentmessen traff Kyst.no Kristine Dahlgreen og Maria Cristina Danielsen på stand. De jobber begge i Eide-konsernet og har jobbet sammen med Salmon City arrangørene om konkurransen. 

Dahlgreen går siste året på havbruk på UiB og skriver master for Eide, mens Danielsen jobber som fagansvarlig for ingeniørvirksomhet hos Watermoon AS - en del av Eide Fjordbruk, hvor de utvikler teknologi innen lukkede anleggssystemer. 

Danielsen og Dahlgreen fortalte at konkurransen har vært svært populær, der studenter fra et stort spenn av ulike studieretninger har deltatt. 

- Deltakerne hadde semifinale torsdag morgen i Nordnesparken hvor de skulle finne figurer og gjøre et regnestykke basert på antall de fant + ta en svømmetur i sjøen, som er inspirert av Mesternes mester, opplyser Danielsen.