CEO Håkon A. Berg er glad for at det fylles vann i karene på det landbaserte anlegget til Salmon Evolution. Foto: Salmon Evolution.

Stor milepæl for Salmon Evolution

Salmon Evolution fikk nylig vann i karene for første gang på det landbaserte anlegget på Indre Harøy. 

Publisert Sist oppdatert

Håkon André Berg, konsernsjef i Salmon Evolution skriver på sin Linkedin-profil at det var en historisk hendelse som skjedde for selskapet denne helgen.

Selskapet jobber på spreng med planleggingen av produksjonsstart for det første innsettet av smolt som skal settes ut i mars 2022. 

- Karene tar inn vann fra 95 meters dybde og første flom av vann strømmer inn i tank nummer 11 på Indre Harøy. Hvilken milepæl for dette utrolige prosjektet, skriver han. 

For første gang strømmer det vann inn i det landbaserte anlegget til Salmon Evolution på Indre Harøy. Foto: Salmon Evolution

Berg har tidligere fortalt Kyst.no at det første innsettet av fisk vil være på omtrent 100 000 smolt på ca 250gram, mens et normalt utsett når man er i normal drift på produksjonen skal være ca 280 000 smolt på 130 gram. 

Fisken vil i utgangspunktet bli vaksinert som om den skulle i en åpen merd, men det kan bli endringer i dette regimet.

- Selv om inntaktsvannet skal filtreres og desinfiseres vil vi vaksinere smolten, men dette er diskusjoner som vi vil ta fortløpende etter hvert som vi får mer og mer erfaring med drift av anlegget, fortalte han.

Les flere Kyst.no saker om Salmon Evolution her.