Salt ship Design har 20 skip i ordreboken. Fra venstre Johannes Erdøy, Arne Stenersen og Øyvind Tveit Vestbøstad. Foto: Sigbjørn Larsen/Skipsrevyen.no.

Salt Ship Design har 20 skip på tegnebrettet

Salt Ship Design på Stord har designet 20 fartøy som nå er under bygging, flere av dem er til havbruksnæringen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Teknisk direktør Øyvind Tveit Vestbøstad opplyser til Skipsrevyen.no at fiskebåter og båter til oppdrettsnæringen er noe av det som det jobbes mye med nå.

Flere fartøy til havbruksnæringen

Administrerende direktør i Salt Ship Design på Stord, Arne Stenersen sier de har 20 skip under bygging. 

- Ordreboken består av 1/3 fiskeri, 1/3 akvakultur og 1/3 offshore, offshore wind og exploration-yachts, forteller han. 

Salt Ship Design As har tradisjonelt hatt et hovedmarked innen offshore service fartøy. Men siden 2015 har et svakt offshoremarked blitt kompensert med økt satsing på andre segment, og fra og med 2016 har ordreinngangen utelukkende vært på andre segment enn odffshore, og godt strategisk fordelt mellom spesialfartøy, fiskeri, akvakultur, offshore, vind og exploration yachts.

Nye muligheter

Leder for prosjektutvikling Johannes Erdøy sier at miljøet på Stord er et av verdens ledende frittstående skipsdesignselskaper, og har for dem skapt muligheter å være frittstående i en krevende tid. 

 - Vi fokuserer på å finne de beste løsningene ut fra skipets operasjoner og står fritt til å samarbeide med ulike verft og teknologileverandører. For oss er det to ting som er spesielt viktig. Det er dybdeforståelse av oppgavene som skipet skal utføre, og å være ekstrent gode på  å integrere ny teknolgi om bord, sier Erdøy. Vi blir målt på skipets suksess i operasjon, legger han til. 

Fått jobbe med de beste

Erdøy påpeker videre at de har vært heldige å fått jobbet med verdensledende og innovative redere og sluttbrukere.

- Det har gitt oss verdifull erfaring og kompetanse og bygge videre på. Vi har også vært svært bevisste på å ansette unge dyktige mennesker med nye tanker og ideer.