«Volt Processor». Foto: Damen Shipyard

Kjøper servicefartøyet «Volt Processor»

Samba Marin AS kjøper servicefartøyet «Volt Processor» og øker sin kapasitet innenfor oppdrettsservice.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet har fra tidligere 7 egne fartøyer i drift, - hvorav to med behandlingsutstyr om bord. «Volt Processor» er spesialtilpasset for lusebehandling, og har betydelig høyere kapasitet enn de andre fartøyene. 

Det nye fartøyet som vil få navnet «Fox Processor», har med et Optilice 4 XL behandlingssystem ombord. Fartøyet vil gå inn på fast kontrakt hos Lerøy Vest AS/Sjøtroll Havbruk AS, men vil også være tilgjengelig i spot-markedet. 

Driftet i tre år

«Volt Processor» ble i 2018 levert som nybygg fra det Hollandske verftet Damen Shipyard, - til selskapet VOLT Service AS i Remøy Management Gruppen. VOLT Service  AS har driftet fartøyet i en 3-års periode, og selger nå for å kunne fokusere på annen  virksomhet.  

Fartøyet har en lengde på 43 meter og en bredde på 12 meter. Det er  spesielt utviklet for operasjoner i oppdrettsnæringen, og det har høy kapasitet og høy fart.  Fartøyet har diesel-elektrisk fremdrift og er utrustet med 3 stk Volvo Penta D16 på 450  KW, samt 1 stk Volvo Penta D7 på 130 KW. Det er også klargjort for innsetting av  katalysatorer som sammen med det diesel-elektriske anlegget og permanente magnet el motorer i thrusterene, - vil gi fartøyet en meget god miljøprofil, - med lave utslipp og lavt forbruk. 

For Samba Marin som nettopp er miljøsertifisert iht. ISO 14001, og som har vedtatt  grønn profil som del av sin strategiske satsing, - er dette av stor betydning, skriver selskapet.

Kjøpet av «Volt Processor» er den hittil største satsingen i Samba Marin sin  historie, og er gjort for ytterligere å styrke selskapets posisjon innenfor servicemarkedet.