Aksel Ivan Bringsvor, daglig leder i Sandsøy Servicebåt AS forteller at båten er planlagt levert i desember 2019 og vil da være tilgjengelig for selskapets eksisterende avtalekunder. Illustrasjon: Sandøy Servicebåt AS.

Nytt arbeidsjern fra Tyrkia

Sandsøy Servicebåt AS bestiller ny servicekatamaran fra Norse Shipbuilding i Tyrkia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette blir andre båten verftet leverer til selskapet. Den har hovedmål på 15x12 m og vil være fullt utrustet for slep og ankerhåndtering. 

- Som følge av økende etterspørsel av tjenester har vi kontrahert enn båt spesielt med tanke på å styrke kapasiteten på ankerhåndtering og notskifte. Det er gledelig at Sparebank 1 Søre Sunnmøre har tro på satsingen vår og gjør dette mulig, skriver daglig leder i selskapet Aksel Ivan Bringsvor.

Norske leverandører

Båten blir bygd i Tyrkia, men har mye av utstyret som kommer fra norske leverandører. Den får generator og framdriftsanlegg fra Nogva, 2 x 500Hk Scania DI 13 M, med vribart propellanlegg. Generator blir en John Deere på 32kw, to stk thrusterar på 120Hk er levert fra PMH. Dekksutrustning og kraner blir levert fra Odin Deck Machinery Haugesund. Dekksutrustning vil bestå av platelås, tauepinner, haikjeft, og kombinert slepe og ankervinsj på 40 tonn. Videre en hjelpevinsj på syv tonn, samt tre capstans på tre tonn.

- Båten er ganske lik Ms Bjordal som Osland Havbruk fikk levert i fjor. Største forskjellen er oppgradert dekksutrustning, kraftigere kran, og to meter breere, sier Bringsvol.

Illustrasjonsfoto: Sandsøy Servicebåt AS.

Den får to kraner, begge med hydraulisk rekkevidde på 20,6 m. Hovedkran løfter 3,2 tonn på full lengde og «skulderkran» løfter ett tonn på full lengde.

Utover dette har båten plass til eit mannskap på seks fordelt på tre lugarar.

- Det har vært installert batteripakke for å unngå bruk av generator om natta, forklarer Bringsvor.

Båten er planlagt levert i desember 2019 og vil da være tilgjengelig for selskapets eksisterende avtalekunder ifølge Bringsvor.

- Den vil samtidig gi en kapasitetsøkning og selskapet vil derfor være tilgjengelig for nye kunder, påpeker daglig leder. 

Selskapet har i dag 23 ansatte og fire servicebåter, herav en hurtiggåande dykkebåt. Service til havbruksnæringen er hovedaktiviteten, men de leverer også tjenester til andre bedrifter med maritim tilknytning.