Annonsørinnhold fra Schneider Electric Norge

Schneider Electric annonsørartikkel
Schneider Electric annonsørartikkel

Aqua Nor 2023
Ekspertenes råd for et driftssikkert akvakulturanlegg

Sikrere strømdistribusjon og lavere drifts- og vedlikeholdsutgifter for akvakulturanlegg.

- Schneider Electric stiller ut på Aqua Nor 2023 med hele demoløsninger for både energidistribusjon og prosessautomasjon i tavler, sier Frode Laksy i Schneider Electric. Han har jobbet på dette feltet i over 20 år og er å finne på stand E419.

- Nytt i år er at vi - med produktene til stede - holder seminarer om driftssikkerhet og energieffektivisering. Vi har planlagt tre ulike typer innlegg. Det er best hvis du tar en titt på programmet og melder din interesse på forhånd, så kan du også få gratis billett til messen.

Besøk Schneider Electric på stand E-419 og få en eksklusiv demo av nyheten.

Meld din interesse og få gratis billett her. 

Et eksempel på et digitalisert og energieffektivt RAS-oppdrettsanlegg med teknologi fra Schneider Electric og AVEVA, levert via Nofitech: Erko Settefisk på Sagvåg, Stord.
Et eksempel på et digitalisert og energieffektivt RAS-oppdrettsanlegg med teknologi fra Schneider Electric og AVEVA, levert via Nofitech: Erko Settefisk på Sagvåg, Stord.

Et eksempel på et digitalisert og energieffektivt RAS-oppdrettsanlegg med teknologi fra Schneider Electric og AVEVA, levert via Nofitech: Erko Settefisk på Sagvåg, Stord. Foto: Stefania R. Nilsen

Få ekspertenes råd for et driftssikkert akvakulturanlegg

Optimale driftsforhold er udiskutabelt forutsetningen for at fisk trives i oppdrettsanlegg. Er du oppdatert om teknologien du trenger for å få et ordentlig pålitelig og driftssikkert anlegg?

Et pålitelig anlegg for sikker strømdistribusjon med solide back-up-løsninger er alfa og omega for oppetiden i anlegget:

- Nye, innovative komponenter og software gir deg nå mulighet til å overvåke anlegget for elektrisk distribusjon 24/7, sier Frode Laksy. Han mener at digitalisering av strømdistribusjon - ikke bare av produksjonsprosesser - fører til lavere drifts- og vedlikeholdsutgifter. - Det er utslagsgivende å ha muligheten for å forebygge uønsket nedetid.

Bærekraft = effektivisering

- Bærekraft høres «svulstig» ut, med mindre man konkretiserer. For oss som jobber i bransjen betyr bærekraft å unngå ressurssløsing, bedyrer Laksy. - Vi har vært vitne til enorme fremskritt innen dette feltet de siste tiårene. Gjennom forskning og utvikling har digitale systemer som vår EcoStruxure blitt en realitet. De baserer seg på samspillet av software, sensorer og digitaliserte enkeltprodukter for el-distribusjon og produksjonsprosesser, i kommunikasjon med hverandre. Mulighetene for å tilpasse og skreddersy optimale løsninger til ethvert behov og omfang, er overraskende mange. Det gjelder alt fra de enkleste løsningene med måling og visualisering av driftsdata, til de mer avanserte driftssystemene, som omfatter analysetjenester og rådgivning i form av forslag til korrektive tiltak, forklarer Laksy. - Skalerbarhet av løsninger er for øvrig en selvfølge.

Enkel installasjon og bruker­vennlighet

- Sats på riktig teknologi for å ha et intuitivt anlegg som spiller på lag og «rapporterer til deg». Systemene klarer nå – gjennom overvåking av anlegget - å forutse mulige hendelser. De lar deg også definere hvem som skal varsles før ting skjer. Da får driftspersonalet vite i detaljer hvor problemet er i ferd med å oppstå. Systemet sender melding om vedlikeholdsbehov, slik at du kan planlegge tiltak og ha kontroll over eventuelle vedlikehold-stanser, fortsetter Laksy.

Seminar og demo på Aqua Nor 2023

- Nytt i år er at vi stiller opp på Aqua Nor med hele demoløsninger for både energidistribusjon og prosessautomasjon i tavler. Og med produktene til stede holder vi seminarer om driftssikkerhet og energieffektivisering. Vi har planlagt tre ulike typer innlegg. Det er best hvis du tar en titt på programmet og melder din interesse på forhånd, så kan du også få gratis billett til messen.

Besøk Schneider Electric på stand E-419 og se hvordan du bør handle i praksis.