Marit Selstad startet før nyttår i sin nye stilling i som salgs- og markedsjef i Måløy-bedriften. Foto: Selstad
Marit Selstad startet før nyttår i sin nye stilling i som salgs- og markedsjef i Måløy-bedriften. Foto: Selstad

- Har mye å tilføre selskapet

Marit Selstad (28) har de siste årene både jobbet og studert i utlandet. Nå gleder hun seg til igjen å returnere til selskapet som har vært en del av henne siden oppveksten.

Publisert

Den ivrige 28-åringen har siden hun var liten vokst opp i utstyrsbedriften Selstad på Måløy. Hun har jobbet i produksjonen gjennom alle ferier og har også hatt en del prosjekter for Selstad ved siden av og etter økonomistudiene sine.

Hun forteller til Kyst.no at hun nå er svært glad for å returnere til bedriften.

- Jeg er glad for å jobbe sammen med så mange kunnskapsrike folk og samtidig få være en del av den utviklingen som foregår både i Selstad og innen havbruks- og fiskeribransjen, poengterer hun.

- Vil skape videre vekst

Marit studerte på CBS i Danmark med utveksling til Frankrike, og har jobbet i London i to år. I London gjorde hun et bevisst valg om å prøve noe helt annet, så der jobbet hun med salg for multinasjonale selskaper innen IT- og telecomindustrien.

- Hvilke ambisjoner har du i din nye stilling da?

- Vi skal fortsette den gode utviklingen som vi har hatt de siste årene og dermed skape videre vekst for Selstad. Jeg mener jeg har mye nytt å tilføre fra jobb og studier i utlandet, så det blir spennende å kunne kombinere dette med den etablerte kompetansen i Selstad og være med på å rigge selskapet for fremtiden, slår hun fast.

Selstad

  • Selstads hovedkontor og -anlegg ligger i Måløy, og har 12 avdelinger og datterselskaper i Norge og Danmark.
  • For å kunne tilby optimale produkter og tjenester har de også tilknyttede selskaper i Sør-Afrika, Island og Grønland, og samarbeidspartnere i Russland, India, Frankrike, Holland og Skottland.
  • Selskapet er en internasjonal leverandør av kompetanse og utstyr til maritime næringer, og har hatt over 60 års drift.
  • Forretningsområdene er oppdretts-utstyr, fiskeredskaper, tauproduksjon, sikkerhetsutstyr og utstyr til industri og offshore.

God produksjon og økt bemanning

Produksjonen til Selstad kan hun fortelle går bra om dagen. I fjor økte selskapet omsetningen med ca. 20 prosent fra 2017, de har også doblet omsetningen over de siste fem årene. 

- Med slik vekst åpnes flere muligheter for investeringer i både forsknings- og utviklingsprosjekter, utvidelser av produktporteføljen og nye servicestasjoner. Vi øker også bemanningen som et resultat av veksten, og har i dag over 160 ansatte ved våre avdelinger fra Sunnhordland til Tromsø, sier hun avslutningsvis.