Fra venstre: Børre Waagan, avdelingsleder Selstad, Hans Petter Selstad, adm. dir. Selstad, Erling Sandøy, styreleder Preplast og Ståle Skram, daglig leder Preplast. Foto: Selstad.
Fra venstre: Børre Waagan, avdelingsleder Selstad, Hans Petter Selstad, adm. dir. Selstad, Erling Sandøy, styreleder Preplast og Ståle Skram, daglig leder Preplast. Foto: Selstad.

Selstad signerer aksjekjøpsavtale med Preplast

Selstad har i dag inngått en aksjekjøpsavtale med Preplast som åpner for et nært samarbeid og bredere produktspekter til oppdrettsnæringen.

Publisert

- Avtalen vi har fått på plass forener Selstads og Preplasts kompetanse og våre distribusjonsapparat, forklarer administrerende direktør Hans Petter Selstad i en pressemelding. 

- Vi ser store muligheter gjennom samarbeidet som betyr det at vi kan tilby et bredere produktspekter for våre kunder slik som for eksempel plastmerder og produkter til smoltanlegg, legger han til.  

Preplast er en ledende bedrift innen bearbeiding, produksjon og utvikling av termoplastprodukter, og produserer fleksible marine konstruksjoner, rørdeler og rørsystemer for oppdrettsnæringen. En andel av Preplasts kundemasse innen oppdrettsnæringen er felles for begge selskaper, og legger til rette for et naturlig samarbeid.

Også daglig leder i Preplast, Ståle Skram, ser positivt på samarbeidet.

- Selstad er en velrennomert og betydelig aktør innen fiskeri og havbruk, og vi har mange felles kunder. Preplast tar sikte på at vi utvikler nye produkter sammen med Selstad.

45 prosent av aksjene

Videre forventer Preplast ytterligere vekst innen blant annet settefisknæringen, hvor selskapene også har de fleste kundene felles. Selstad kjøper 45% av aksjene i Preplast med opsjon til å kunne kjøpe seg opp til en eierandel på 67% i selskapet.

- Vi har hatt en god dialog gående over en lengre periode, og ser nå frem til å kunne møte oppdrettsnæringen med utvidet kompetanse og kvalitet i vårt produktspekter, oppsummerer Hans Petter Selstad.