Bildet fra venstre: Hans Petter Selstad og Endre Kvalheim. Foto: Selstad
Bildet fra venstre: Hans Petter Selstad og Endre Kvalheim. Foto: Selstad

Selstad tar nye steg innen landbasert oppdrett

Utstyrsleverandøren Selstad og design- og ingeniørselskapet Koda har inngått distribusjonsavtale for kar til smolt- og landbaserte anlegg.

Publisert

- Med denne distribusjonsavtalen kan vi være behjelpelige med løsninger for landbaserte anlegg og smoltanlegg utover løsningene våre innen havbruk. Vi gleder oss over å kunne bidra til å føre denne spennende løsningen fra Koda ut i markedet, sier administrerende direktør i Selstad, Hans Petter Selstad. 

Han har god tro på Kodas konsept, og understreker hvordan det komplementerer de andre oppkjøpene gjort av Selstad og selskapets søsterselskap på Island. 

- I fjor høst kjøpte vi oss inn i Preplast og jobber tett sammen med dem for å levere rørsystemer til landbaserte anlegg. Også på Island har vi, via vårt søsterselskap, investert i Maris som er en leverandør av pumper og tilhørende programvare. Kombinert med samarbeidet med Koda gjør dette at vi kan tilby et godt samlet tilbud også til landbasert oppdrett. 

Positivt for fiskehelse

Koda er et design- og ingeniørselskap med spisskompetanse innen materialer i plast-kompositt. Oppdrettskarene fra Koda er produsert i dette plast-komposittmaterialet som gir en svært effektiv montering, enkelt vedlikehold og lang holdbarhet. 

Konseptet som Koda har kommet opp med gir en helt spesiell fordel gjennom metoden de bruker til å montere karene; den er svært effektiv og kontrollerbar. Karene har en veldig høy overflatekvalitet og lang holdbarhet, noe som er positivt både for fiskehelse og driftskostnader, forklarer Selstad videre. 

Daglig leder i selskapet, Endre Kvalheim, gleder seg også over samarbeidet og forklarer konseptet bak produktet. 

- Vårt system er nytenkende i det at vi har gått bort fra den tradisjonelle metoden hvor man støper sammen karene. Systemet er nemlig modulbasert, hvor modulene er små nok til å lett transporteres og håndteres i felten. Der bolter og limer vi modulene sammen, forklarer Kvalheim.  

Selstad anser oppdrettskarene fra Koda som en spennende ny løsning i markedet, og kan med denne avtalen levere mer helhetlige løsninger både på land og sjøbasert oppdrettsvirksomhet.