CEO i Selstad, Hans Petter Selstad, mener avtalen gir mange fordeler for bedriftene og næringen. Foto: Selstad
CEO i Selstad, Hans Petter Selstad, mener avtalen gir mange fordeler for bedriftene og næringen. Foto: Selstad

W & J Knox inngår samarbeidsavtale med Selstad

Selstad AS og W & J Knox Ltd har inngått en avtale hvor Selstad kjøper majoriteten av aksjene i den britisk-baserte utstyrs- og serviceleverandøren. 

Publisert

W & J Knox er basert i Skottland og leverer utstyr og service til akvakulturnæringen i tillegg til kamuflasjenett, sportsnett og andre industrielle applikasjoner. Selstad er en internasjonal leverandør av design, ekspertise og utstyr for akvakultur og kommersielt fiskeri. CEO i Selstad, Hans Petter Selstad, forklarer hvordan avtalen gir mange fordeler for bedriftene og næringen. 

- Vi har kjent W & J Knox i over 20 år, og ser at de driver en solid verdiskapning for akvakulturnæringen. Ved å kombinere dette med norsk kunnskap og erfaring, så tror vi at vi vil oppnå gode synergier, sier Selstad. 

Administrerende direktør i W & J Knox, Dave Hutchens, vurderer avtalen som et viktig kapittel i selskapets historie. 

- Vi ser frem til å nå kunne samarbeide tett med folkene i Selstad, og ser samtidig muligheter i å kunne utvide produktporteføljen vår som del av integrasjonsprosessen. 

Endringen i eierskap planlegges å gjennomføres på en sømløs måte både for ansatte og kunder, da Knox vil fortsette med de samme salgs- og produksjons-teamene som de har i dag. Også Finlay Oman, Markedsdirektør i W & J Knox, ser flere fordeler fra samarbeidsavtalen. 

- I et utfordrende marked som drives av oppkjøp og risikokapital, så er det forfriskende at to familieeide selskaper kan samarbeide på denne måten. I tillegg jobber vi tett med et familiedrevet firma, Garware Technical Fibres, i India for et fremtidsrettet tilbud til våre kunder, forklarer han. 

Styreformann i W & J Knox, Jim Traynor, har jobbet i selskapet i 42 år. 

- Det å sikre arbeidsstyrken vår har fra dag 1 vært veldig viktig for oss. Jeg er svært glad for at Hans Petter nå har bestemt seg for å ta selskapet videre sammen med ledergruppen vår i W & J Knox. 

For Selstad er det strategiske oppkjøpet del av en global konsern-strategi. I fjor kjøpte også Selstad-konsernet majoritet i Isfell Ehf, Selstads partnerselskap på Island. I tillegg til dette oppkjøpet utgjør dermed Selstad-konsernet en av topp 5 leverandører på verdensbasis innen sitt felt.