Trygve Slagsvold Vedum, partileder i Senterpartiet. Partiet vil blant annet at midlene fra Havbruksfondet skal fordeles med 70 % til kommunene, 20 % til fylket og 10 % til staten.  Foto: Senterpartiet
Trygve Slagsvold Vedum, partileder i Senterpartiet. Partiet vil blant annet at midlene fra Havbruksfondet skal fordeles med 70 % til kommunene, 20 % til fylket og 10 % til staten. Foto: Senterpartiet

SP: Vil begrense omfanget av marine verneplaner

Havbruksnæringen skaper store verdier langs hele kysten. Det er naturlig at kommunene som avgir areal og legger til rette infrastruktur for havbruksnæringen, også får en større andel av verdiskapningen. Slik kan vi sørge for at havbruksnæringen blir enda mer lønnsom for de som bor langs kysten. Det skriver Senterpartiet.

Publisert

Partienes partiprogrammer inneholder ikke uventet mye forskjellig også når det kommer til havbruk. Men et par punkt går igjen. Mange vil ha satsing på nye, lokalproduserte fôrråvarer, og de fleste sier noe om eget regelverk for tillatelser til havs.

Kyst.no har tatt en gjennomgang i hva de faktisk skriver og har vedtatt at de vil kjempe for når det kommer konkret til havbruk, og du vil kunne lese disse artiklene i de kommende dagene frem mot valget. I denne saken dreier det seg om Senterpartiet sitt syn på havbruk.

Senterpartiet vil styrke Norges allerede sterke posisjon som sjømatnasjon på det globale markedet, og på den måten bidra til å styrke matsikkerheten i en verden med befolkningsvekst. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP