Denne uka ble endelig avtale mellom GL-bygg, ved Arne M. Galguften (til venstre) og SinkabergHansen ved konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg, inngått. Foto: SinkabergHansen

Nye 30.000 kvm for SinkabergHansen

SinkabergHansen skal investere om lag 1,4 milliarder NOK i landets største oppdrettsregion.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Denne uka kom det ifølge meldingen viktige avtaler rundt laksefabrikken på Marøya og RAS-anlegget Svaberget Smolt i havn.

- Håndtrykket mellom sjefene Arne M. Galguften og Svein-Gustav Sinkaberg markerer at GL-bygg skal
løse to svært store prosjekt for havbruksselskapet, skriver de.

Selskapet leggert til at avtalen gjelder totalentreprise for laksefabrikken, samt at entreprenøren fra Overhalla også får en sentral rolle i byggingen av RAS-anlegget på grensa mellom Trøndelag og Nordland. Samlet skal GL-bygg reise vel 30.000 kvadratmeter industribygg for SinkabergHansen.

Her er daglig leder Arne M. Galguften (til venstre) og prosjektlederne Per Kristian Skaret og Stig Olav Barlien. Videre fabrikksjef Eskil Laukvik, økonomisjef Beate Skillingstad og konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg hos SinkabergHansen.Foto: SinkabergHansen

- På Marøya er rigging alt i gang. 2. september starter arbeidet på laksefabrikken – med avtalt
ferdigstillelse innen 1. juni 2021. Også ved Svaberget er tilsvarende snart i gang; med omfattende
støpearbeid de kommende månedene. Forventet sluttdato på Svaberget er 1. januar 2022, forklarer selskapet.
Daglig leder Arne M. Galguften i GL-bygg svært fornøyd med de inngåtte avtalene.

– Dette er de to største kontraktene som GL-bygg noensinne har inngått. Forutsigbarhet over en
lang periode for våre ansatte er en vesentlig side, sier Galguften.

1. september er GL-bygg i gang med den nye laksefabrikken på Marøya. Fra venstre økonomisjef Beate Skillingstad (SbH), prosjektleder Per Kristian Skaret (GL), konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg (SbH), daglig leder Arne M. Galguften (GL), prosjektleder Stig Olav Barlien (GL) og fabrikksjef Eskil Laukvik (SbH). Foto: SinkabergHansen.

Samlet 30.000 kvm

I meldingen skriver de at laksefabrikken får et samlet areal på 17.000 kvadratmeter, og Overhalla Betongbygg er inne som underleverandør av prefabrikkerte element.

- Prosessanlegget skal leveres av tyske Baader, og forventet produksjon i det nye anlegget blir 100.000 årstonn; en dobling av kapasiteten sammenlignet med dagens fabrikk, forklarer de.

Det landbaserte settefiskanlegget ved Svaberget med RAS-teknologi får 13.000 kvadratmeter bygningsmasse i første byggetrinn. AKVA Group Land Based Norway på Sømna har her kontrakten på prosessanlegget. Planlagt årlig produksjon er på 2.000 tonn.

 – Svært gledelig, og med store ringvirkninger, at oppdrettsindustrien i regionen i så høy grad velger «kortreise» entreprenører og underleverandører, sier Per Kristian Skaret og Stig Olav Barlien. De har oppgaven som prosjektledere ved laksefabrikken.

 – Bygger for framtida
Selskapet forklarer i pressemeldingen at konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg verdsetter at lokale foretak evner å løse så vidt krevende prosjekt.

– Strategien er å re-investere og videreutvikle for fortsatt bærekraftig og sunn økonomisk drift. Klarer vi å legge grunnlag for ytterligere regional ringvirkning, har det også stor betydning også for oss, sier Sinkaberg.

I meldingen forklarer de at samlet innebærer de to prosjektene, prosessanleggene inkludert, investering på om lag 1,4 milliarder kroner. De legger til at foruten GL-bygg er en rekke lokale og regionale selskap og aktører inne som leverandører og bidragsytere.