
Siste nytt om hva sjømaten betyr for helsen vår
Denne uken arrangeres konferansen Sjømat og Helse i Bergen. Her vil det publiseres siste nytt innenfor forskning og kunnskap om sjømat og helse.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
I regi av FHF og Forskningsrådet, arrangeres det Sjømat og Helse konferanse i Bergen 14-15 september, der kunnskap om sammenhengen mellom sjømat og helse står i fokus.
Cecilie Bakken Sneesby, kommunikasjonsrådgiver i FHF sier at årsaken til at de har valgt å ha konferansen i Bergen, er pga byen har flere viktige FoU-miljøer innenfor temaet sjømat og helse.

Sjømatens rolle i et globalt perspektiv for matsikkerhet og ernæring, og nyere resultater innenfor sjømat og helse-forskning mener hun er det viktigste å fremme under denne konferansen som starter førstkommende onsdag.
Sjømat og helse-konferansen vil fokusere på siste nytt innenfor forskning og kunnskap om sjømat og helse og belyse både utfordringer og muligheter. Første dag vil særlig ta for seg sjømatens rolle i et globalt perspektiv, mens det andre dag vil bli presentert nyere forskningsresultater fra sjømat og helse-relaterte problemstillinger.
Målgruppen er norske forsknings- og utdanningsmiljøer, myndigheter og næringsliv. Konferansen vil i hovedsak foregå på norsk, men de innledende plenumsforedagene og diskusjonene vil være på engelsk.
- Hva/hvem er trekkplasteret for denne konferansen?
- Både helse- og omsorgsminister Bent Høie og fiskeriminister Per Sandberg har takket ja til å delta med innlegg under åpningssesjonen på konferansen. Vi har også foredrag fra framtredende personer i WHO og FAO, og en rekke representative norske forskere skal presentere resultater, bl.a. fra europeisk samarbeidsprosjekt om sammenhengen mellom inntak av fisk og risiko for kreft, sier hun til kyst.no.
- Det har vært stor interesse, og vi venter deltakere fra forskning og næringsliv, matvarebransjen, helse og forvaltning. Totalt er det nærmere 250 påmeldte til konferansen.
- Hva ser dere mest frem til under disse to dagene?
- Både de overordnede foredragene om det globale perspektiv, og presentasjon av nye forskningsresultater på mange områder innenfor sjømat og helse, sier Sneesby til kyst.no.
- Konferansen starter med lunsj 14. september og avsluttes 15. september.
- Les mer om konferansen her, og se program her.